• 9
    yanlış bir tabirdir.

    yetiştiriciliğe ve gözlemciliğe güvenen çoğu avrupa kulübünde genel hatlarıyla sistem şudur:

    futbol direktörü ve başkan istişareler sonucu hocayı seçer. bazen sadece hocayı değil, hoca kovulursa veya ayrılırsa potansiyel alternatifleri de belirler. takımın para kazanması isteniyorsa genç oyuncuları parlatabilen bir oyuncuya gidilir, kupa hedefleniyorsa buna yönelik hoca getirilir.

    futbol direktörü hocayı seçer, hoca takımına bakar. x bölgesi eksik der. a, b, c işlerini yapabilecek adam ister. futbol direktörü bunu gözlemci ekibine belirtir. bu ekip o an çalışmaya başlamaz. zaten çoktan çalışmalarını yapmıştır ve çalışmaya da devam ediyordur. bazıları bazı bölgelerde yerleşik yaşar, kulübün olduğu ülkeye bile uğramaz. her neyse; bu a, b, c işlerini yapabilen oyuncular istatistikçilerin analizleri ve gözlemci ekibinin gözlemi sonucunda futbol direktörüne sunulur. bazen futbol direktörü, teknik ekip ve gözlemci ekibinin başı birlikte izler, istişarede bulunur ve bir liste yapılır. birinci, ikinci, üçüncü oyuncular belli olur. başkan ve futbol direktörü de sonraki aşamada en üstten transfer girişimlerine başlar. sonuçta oyuncu gelir. bu çalışmalar bugün başladı yarın bitti şeklinde olmaz. süreç içinde devam eder.

    yani öyle bir gözlemci transferi yoktur. ben gabon liginde birini keşfettim de aldırdım diyen gözlemci olursa ya dünyanın en kararlı insanıdır, ya da yalan söylüyordur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın