resim
Phillip John William Cocu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Vitesse
Yaş:53
Uyruk:Hollanda
  • 180
    hollanda kariyeri iyi olan ancak türkiyede henüz iyi bir işe imza atamamış teknik direktör. 4 maçta alınan 3 puanın büyük sorumlusu kendisidir. ali koç'un yaptığı göz boyama transferler yaşanan puan kayıplarına sebebiyet verdiği göz ardı edilemez tabi.

    kendisini eleştirmek şuan için erken diyenler olabilir, haklı da olabilirler ancak cocu başlangıcı çok kötü yaptı.

    hollandada uyguladığı futbol mentalitesini direkt olarak ilk maçtan segilemeye çalıştı. haliyle başarılı olamadı.

    her ülkenin bir futbol tarzı vardır. senin kafanda bir sistem bir kurgu varsa bunu oynadığın ülke futboluna adapte etmen gerekir.

    cocu ne yaptı peki; türk futbolunu tamamen rafa kaldırdım kardeşim artık hollanda taktiği ile yola devam ediyoruz dedi. hollandada uyguladığı sistemi türk futboluna özdeştirmeye çalışsa çok daha başarılı bir görüntü sergileyebilir.

    hollanda futbolu dediğimiz şey; savunmadan hızlı çıkan, beş savunmacılı ama kontratak ve prese dayalı bir sistem üzerine oturmuş diyebiliriz (günümüzde beş yerine genelde dört savunmacılı sistem hakim).

    türk futbolu denilen şey ise; hollandanın tam tersi hücuma dayalı, topa sahip olma sistemi hakim. nitekim kimyalar uyuşmuyor.

    türkiyede maç kazanmak istiyorsan hücum hattını sağlam tutacaksın. 2 veya 3 tane kaliteli oyuncu bile seni çok rahat şampiyon yapıyor süper ligde.

    edit: düzenleme
App Store'dan indirin Google Play'den alın