resim
Sofiane Feghouli
Takım:Karagümrük
Mevki:Ön Libero
Yaş:34
Boy:1.77
Uyruk:Cezayir
  • 2660
    hoca gomis varken bile hızlı bir forvet istemişti, gomis gidince 2 forvet istedi transfer sezonu bittiğinde ellerimiz bomboş kaldı. gayet iyi giden transfer sezonu, üstüne gelen çok şanslı bir kura çekimi hepimizi havaya soksa da şimdi forvetsizlikten oluşan ciddi bir burukluk var. hocaya güvenmek zorundayız. abdürrahim albayrak ömer bayram ile transfer kapandı dediğinden beri eren derdiyok ile yarım sezonun geçmeyeceğine hepimiz hem fikiriz ve 2 saattir kafamda alternatifler düşünüyorum.

    önümüzde hepimizin çok yakından gözlemlediği iki tane kusursuz dönüşüm var. daha eski olanından sarri ile mertens'in dönüşümünden başlayalım. sarri 2015'te napoli'ye imza attığında 18 içinde her türlü bulduğunu gole çeviren higuain gibi bir azmana sahipti. higuain sarri ile beraber kariyer zirvesine ulaştı, italya ligi gibi sert bir ligte 35 maçta 36 gol gibi efsanevi bir sezon geçirdi higuain. tıpkı gomis'in 2017-2018 sezonuna benzer. napoli 16-17'ye higuain önderliğinde şampiyonluk için yola çıkacağı düşünülürken ligin büyük babası juventus 90'ı verip higuain'i aldığında ya napoli büyüklüğe boyun eğecekti ya da savaş için kılıç kuşanacaktı. milik'in sakatlığı mertens için büyük şans oldu. callejon ve insigne'li iki tane önemli kanatın önüne orjini sol açık olan ama on numara'da oynayabilen mertens napoli'yi juventus karşısında 2 sene boyunca mücadelenin içinde tuttu. 17-18 sezonunda ghoulam sakatlanmasa belki de yıllar sonra gelecek bir napoli şampiyonluğu ve yıkılacak juventus hegemonyasının en önemli aktörlerinden biri olacaktı.

    ikinci değişim liverpool adına gerçekleşti. klopp rodgers sonrası liverpool'un başına geçtiğinde elinde origi, benteke, sturridge gibi üç tane forvet vardı. benteke'ye eşşek yüküyle para ödenmiş paranın %25'i kadar karşılık alamıyorlardı. firmino kloop ilk geldiğinde daha çok on numara, forvet arkası bazen sağ kanat zaman zaman sakatlıklar sebebiyle santraf oynadı. firmino'nun en net özelliği 10 numaradan devşirme olduğu için iyi bir pas kanalı olması ve oyun aklıydı. salah ve mane gibi iki tane üst düzey kanata kavuşana kadar mevkisi çok net seçilebilen bir oyuncu değildi. forvete geçince mane ve salah'a çok iyi servisler yaptı daha da önemlisi 18 içinde mücadeleyi hiç bırakmadı sürekli ısırdı, sürekli istedi ve liverpool'un pes etmeyen oyununun en önemli yapı taşlarından biri olmayı başardı. firmino'nun 10 numaradan müthiş bir false 9'a evrilişi canlı canlı bütün dünya tarafından izlendi. firmino'nun basın tarafından salah kadar konuşulmayışını ve takım için önemini anlatırken klopp ''salah çoğu zaman, firmino her zaman mükemmel bir futbolcu diye oyuncusuna hakkını vermişti. liverpool 2017-2018 sezonu şampiyonlar ligi finalinde ramos'a, karius'a takıldı, real kupa alırken elleri boş kaldı.

    galatasaray ve feghouli özeline geçersek hocanın hızlı forvet arayışı beni bir liverpool oyunu mu oynayacağız noktasına getirmişti ancak basında çıkan modeste ismi net bir santrafor aradığımıza ikna etti. yönetimin mali kısıtlamalar ve beceriksizlik sebebiyle 8 günde tek bir forvet alamayışı hocanın üstünü çizdiğini düşündüğümüz feghouli için bir şans yaratmış olabilir. elimizde sadece eren derdiyok varken elbet satın alabileceğimiz veya kiralayabileceğimiz forvet fırsatları geçtiğini düşünüyorum. yarım sezonu sadece eren derdiyok'a güvenerek geçecek bir adam değil fatih terim. hoca bunları reddettiyse aklında bir plan var ve ben eminim bu planların merkezinde eren derdiyok yer almıyor. garry rodrigues ve henry onyekuru gibi iki tane iyi kanat oyuncusuna sahibiz. özellikle garry geçen sezonki oyununu avrupa oynayan bir galatasaray'da yapsaydı şu an bonservisi 20 milyon euro seviyelerinde olabilirdi. geçen sezon şampiyonluğun en önemli 3 oyuncusundan biri oldu. belki hocanın aklında feghouli'yi forvet oynatmak yoktu ama bundan sonra olabilir. feg bir kere hala kalburüstü bir oyuncu, ben akhisar ile oynanan süper kupa maçında dahi kötü bulmadım kendisini. oyun aklı ve pas istasyonu olabilmesi, top saklayabilmesi hatta ceza sahası içine girdiğinde gol için ısırması kendisini roberto firmino merkezli bir dönüşüm için kullanabilir miyiz sorularını sordurtuyor bana. benim hala takıma ve hocaya güvenim tam. bir forvetimiz olsaydı rahat bir şekilde çıkacağımız şampiyonlar ligi grubundan şimdi ciddi dönüşümler ve gelişimler sonucu çıkmak için çabalayacağız. işimiz hiç kolay olmayacak ne ligte ne şampiyonlar liginde. burası galatasaray küsmek, boyun eğmek daha yarışın başında yarışı bırakmak kitabımızda yok. bir transfer beceriksizliği feghouli için yeni bir galatasaray hikayesi başlamasına sebep olsun, feghouli'nin galatasray'a galatasaray'ın forvette oynatabileceği feghouli'ye çok ihtiyacı var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın