• 346
    sattığın kadar al kuralını teoride doğru ama işleyişte biraz olsun eksik bulduğum uygulama. sonuçta bu uygulamanın genel amacı kulüplerin masraflarını kontrol altına almak ve mali olarak kontrollü bir gidişat sağlamak. ancak mevcut durumda yararları olsa da bu hesaplamaya şampiyonlar ligi ve avrupa ligi gelirlerinin de eklenmesi gerektiğini düşünüyorum.

    şu an galatasaray'ın mevcut durumuna bakacak olursak transfer yapabilmek için sadece 1m euro bütçemiz mevcut. dolayısıyla bu mali şartlarda kimseyi alamayacağımızı varsayarsak bu kadro ile şampiyonlar ligine başladığımızda buradan gelecek 10m euro üstü bir geliri riske atmış oluyoruz.

    yani bahsetmiş olduğum gibi bir hesaplama yapılıyor olsaydı galatasaray yönetimi yaklaşık 7-8m euro bütçe ile bir forvet alıp hesaplamalar sonucu sezona - ile başlamalı bu durum bizi avrupada başarılı olma zorunluluğuna itmeliydi. yönetim de bu zor plana atılarak belki de çok güzel bir yönetim örneği sergileyebilirdi. şimdi ise bu mali durumda belki de bir forvet alamayarak şampiyonlar liginden gelecek kazancı riske atacağız.

    hakkımızda hayırlının olmasını dilediğim uefa uygulaması.

    edit: ayrıca sonradan aklıma geldi. tolga ciğerci ile sözleşmemizi fesh etmemizden ötürü yaklaşık 2m euro (u: kaç bine feshettiğimizi unuttum ancak düşük bir mebla olduğu için yaklaşık 2m yazdım) maaş külfetinden de kurtulmuş olduk. bu hamle de finansımıza katkı sağlayan bir hareket ve göz önünde bulundurulmalı mesela.
App Store'dan indirin Google Play'den alın