resim
Ali Yıldırım Koç
Görev:Başkan
Takım:Fenerbahçe
Yaş:57
Uyruk:Türkiye
  • 871
    2 yıldır başkanlığa hazırlandığını söyleyen, ekibindeki herkesi tek tek, özenle seçtiğini ifade eden, comolli ile aylardır takım üzerinde çalıştığını, 100 kişilik futbolcu havuzu oluşturduklarını anlatan ve yaklaşık 3 aydır fenerbahçe spor kulübü başkanlık makamını işgal eden şahıs.

    20 yıllık aziz yıldırım saltanatının ardından, oy kullanan delegelerin %80'inin oyunu alarak ve müthiş bir pozitif enerjiyle işbaşı yaptı. fakat geride kalan 3 aylık süreçte başkanlık makamına ve kulübü yönetmeye hiç de öyle süper ötesi hazırlıklı olmadığı görülüyor. ocak 2018 seçimli genel kurulu'nda çok büyük bir sürprizle başkan olan ve 15 günde liste hazırlamak zorunda kalan mustafa cengiz yönetimi kadar bile hazırlıklı olmadığını, şu an itibarıyla, rahatlıkla söyleyebiliriz.

    halihazırda fenerbahçe'nin amatör branşlarla alakalı büyük çaplı problemi yok. taraftarın beklentisi 4 senedir tek kupa dahi alamamış futbol takımının artık başarıya ulaşmasıydı. fakat şu ana kadar yaptığı hamleler, zaten iyi futbol oynamaya pek de elverişli olmayan fenerbahçe kadrosunu, daha da sıkıntılı oyuncularla doldurmaktan öteye geçmemiş gibi görünüyor. iki tane genç oyuncuyu, türkiye standartlarına göre yüksek sayılabilecek bir bonservis bedeliyle transfer edince kendisinden beklenen atılımları yapacak sanılan ve üstüne biçilen rolü oynamaya başladığı düşünülen ali koç, yabancı transferlerde ilginç bir politika izledi. slimani, ayew ve reyes gibi kumar olarak nitelendirilebilecek, fabian* ve frey gibi seviyesi standart sayılabilecek futbolcu transferleri kendisine olan güveni hayli zedelemiş durumda. fenerbahçeliler, söylemlerle icraatlerin tamamen zıt yönde ilerlediğini düşünüyor. sözleşme yenilenen volkan hatalı goller yedikçe, teknik direktör cocu taraftarın mimlediği dirar, alper gibi futbolcuları oynatmaya devam ederse ve kötü sonuçların önüne geçilemezse comolli, cocu ve takıma yönelmiş olan tepki oklarının yönü kendisine çevrilir.

    özellikle son 1 ay içinde kendisinin ve ekibinin yaptığı hamlelerdeki acemilik beni fazlasıyla şaşırttı. ticari ve sosyal hayatından bağımsız, fenerbahçe'de defalarca yöneticilik yapmış bir adamdan bahsediyoruz. fenerlilerin şişirdiği gibi bir karakter olmadığını zaten biliyorduk ama hem kendisinin, hem ekibindeki elemanlarının böylesine acemilikler yapacağını hiç tahmin etmiyordum. tabi fenerbahçelilerin kafasındaki ali koç imajı tamamen farklı. meseleye yeni yeni ayıksalar da ali koç-fenerbahçe taraftarı ilişkisi hala aşağıdaki videonun ilk 4 dakikasında anlatılan şekilde.

    https://www.youtube.com/watch?v=Gma0EO2ny08
App Store'dan indirin Google Play'den alın