• 6
    bir iki kelam da ben edeyim zira bizim fizyoterapistler bu konuya baya merak salmış kursları düzenlendikçe katılıyorlar belge falan alıyorlar ben hiç bu işlere girmedim girmem de diye düşünüyorum çünkü bizim aldığımız eğitimin bunu yapmaya yetkinlik kazandırdığını düşünmüyorum.

    biz iğne bile vurmayı bilmeyen bir meslek grubu olduğumuz için bu uygulamayı yapacaksa doktorların veya hemşirelerin yapması gerektiğini düşünüyorum. çünkü herhangi bir bilinç kaybında onlar aldıkları eğitimin gereğini uygulayabilirler biz ise gözüne ışık tutulmuş tavşana dönebiliriz.

    ayrıca bunun kansız olanı var, kansız olanı derken kan akıtmadan kupa çekme usülü olan. yani sporcularda da ödem gidermek veyahut kan dolaşımının hızlanmasında buna bağlı olarak ağrının giderilmesi için isveç minderi gibi (bu da dikenli minder ilk başta çin işkencesi gibi gelebilir ama alışınca çok güzel oluyor) bir yöntem olarak kupa kullanılıyor ben de çok kez kullandım. içindeki havayı alır, kasın motor noktalarına koyarsınız sonra vakum işlemi uygularsınız 15 dakika kalır ve kan dolaşımı bölgede artar. genel olarak sporcuların yaptırdığı da budur. en fazla kan dolaşımından dolayı ayağa hızlı kalkarsanız biraz kafa yapar o kadar tek zararı budur =) umarım biraz aydınlatabilmişimdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın