• 1304
    kısa süren kavuşma döneminin ardından yine uzun süre ayrı kaldığım, sonunda yeniden kavuştuğum, kulübümün adını taşıyan sözlük. bu ayrı kalınan dönemlerde daha da özlüyor insan sevdiği şeyleri. sözlükten bir süredir uzak kalan biri olarak, küçük değişiklikleri bile daha iyi farkedebildiğimi düşünüyorum; ol sebeple gözüme çarpan iyileşmeleri ve kötüye giden şeyleri belirtme ihtiyacı duyuyorum.

    öncelikle, sözlükten ayrılmasıyla beni gerçekten üzen nkfvas geri dönmüş. herhalde, sözlükten ayrı kaldığım dönemde gerçekleşen en güzel olay bu. kendisinin tarzı ve fikirleri hep ayrı bir yerdedir benim için. zaten sözlüğe girdiğimde önüme gelen ilk entry, nkfvas tarafından yazıldığı çok belirgin olan bir paragraflar topluluğuydu. her zamanki bilindik tavrıyla, lafını esirgemeden içinden geçenleri söylemiş kendisi. okurken hak verdim, okudukça daha da sevindim dönüşüne. okunmaya değer şeyler yazan insanlar, bu sözlüğü ziyaret etmemdeki en önemli sebeplerden biri. bu vesileyle, kendisine sözlüğe dönüş yaptığı için teşekkür ediyorum.

    gözüme çarpan bir diğer farklılıksa, haldunustunelinsactokasi tarafından düzenlenen toplanmalar, zirveler, turnuvalar vs. sözlük olarak bir bütünleşme içinde olmak gerçekten güzel. sözlük yönetimi de, bu organizasyonlara en iyi şekilde destek olmaya çalışıyor gördüğüm kadarıyla. interaktif ortamda paylaşılmaya çalışılan fikirler, yüz yüze konuşulabiliyor bu vesileyle. bu iki durum, sözlükte iyi şeyler olduğunu düşündürdü bana. yaklaşık bir aylık aranın ardından, insanın gözüne ilk çarpan şeyler umut verici olunca, sözlüğün geleceğiyle ilgili umutlanmamak elde değil elbette.

    diğer konulara gelirsek, yani sözlükte kötü giden şeylere, her zaman tekrarladığımız ama önüne geçemediğimiz durumlar bunlar. sözlüğün forumlaşması, anti-fenerlileşme falan filan... sözlük kalabalıklaşıyor, bu vesileyle de sözlükte göze çarpan hatalar artıyor. gördüğüm kadarıyla, kısa entry yazma olayı oldukça yoğun. yeni yazar olmuş arkadaşlarımıza bu konuyla ilgili bir suçlama yöneltemem. zira bilenler bilir, sözlüğe kayıt olduğum ilk dönemde ben de oldukça kısa, içi boş entryler yazardım. sonradan, nasıl entry yazılır öğrenmeye başladım. yeni yazar arkadaşlarımız da bunu keşfedeceklerdir, inanıyorum.

    hep üzerinde durulan konu; sözlüğün forum haline gelmesi. bence hala ciddi bir sorun var bu konuda. hala kendimizi forum üyesi zannediyoruz. bir yazarımız bir entry giriyor, fikirlerini açıklıyor; altına cevap niteliğinde onlarca entry yazılıyor. tipik forum hareketidir bu, biliyoruz; ama biz sözlükteyiz. niteliksiz entry girmekle sözlüğe zarar verdiğimizin ne zaman farkında olacağız merak ediyorum. sözlük kurallarına uymak, nitelikli entry yazmak bu kadar zor olmasa gerek.

    son bir ricada bulunma hakkım olduğunu düşünüyorum. burası galatasaray sözlük. ne olursa olsun, amacımız galatasaray'ı yüceltmek, her zaman kulübe destek olmak. takım kötü oynayabilir, yenilgiler alabilir, zaman zaman beklenenin çok uzağında görüntü çizebilir. bize düşen, her ne olursa olsun bu takıma destek olmak. evet, eleştiri yapılabilir; ama bu eleştiri dozunda ve mantık sınırları çerçevesinde olmalı. kimse, işini iyi bilen insanlara ders vermeye kalkmasın mümkünse. burada galatasaraylıyım diyen insanlar, galatasaray'a en iyi şekilde destek olmalı. yoksa bir maç kötü oynadı diye takımı yerden yere vurmak kolay. takım çok iyi oynayıp kazandığında takındığımız tavır neyse, zor dönemden geçerken takındığımız tavır da aynısı olmalı. bize yakışan, bizim yapmamız gereken budur.

    saygılar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın