resim
Bafétimbi Fredius Gomis
Takım:-
Mevki:Santrfor
Yaş:39
Boy:1.84
Uyruk:Fransa
  • 3132
    zam istemesi, mutsuz olması, gitmek istemesi filan bence işin bahanesi. kendisi, fatih terim'in isteklerini karşılayamıyor. yabancı olmasa muhtemelen zam da yapılabilirdi kendisine bir miktar. ancak 33 yaşında olması, yabancı olması, zaten çok yüksek bir ücret alıyor olmasının yanı sıra bir de istenen kadarını yapamıyor olması sıkıntı yaratıyor.

    gomis'in tarzı bu. gomis, ceza alanı golcüsü. jardel'den farkı topla arasının biraz daha haşır neşir olması ve mücadelesi. onun dışında jardel'den eksiklikleri de var. ama sonuçta ceza alanı golcüsü gomis.

    terim ise daha hareketli, topla rakibi karşısına alabilen, alan boşaltan, topu tutup takımın hücuma yerleşmesini sağlayan, gerektiğinde kanatlara giderek orta saha oyuncularının hücuma katılmasını sağlayan bir forvet istiyor.

    gomis geçen sezon türkiye liglerindeki yabancı oyuncu gol rekorunu kırarak şampiyonluğun baş mimarı oldu. ancak terim'in oynatmak istediği oyunda gomis ciddi bir sorun. orta sahadaki 8 numara eksikliğinden ve savunmadaki ağır stoperlerden bile daha büyük bir sorun hatta. çünkü.takım hücumda yerleşemediği, tüm toplar gomis'e taşındığı için takımın statik kalması ve kolay savunulabiliyor olması terim'in en büyük sorunu.

    bunun yanı sıra gomis, kendisine göre oynanmadığında oyundan düşüyor. her top kendisine gelsin, her topu kaleye vursun istiyor. tamam, santrafor bunu ister. ancak sürekli bunun için pozisyon aldığında "gomis'i durduran, galatasaray'ı durdurur" gibi bir sorun karşımıza çıkıyor. böylece sahada maç kazanmak için ya gomis'in bir an boş bırakılması ya da diğer oyuncuların çok ekstra işler yapması gerekiyor.

    ben bu konuda terim'e katılıyorum. gomis'i çok sevdik. ama daha farklısına ihtiyacımız var. bunu yedek olarak da alamıyoruz zira gomis gibi bir oyuncuyu kenarda oturtmak ne madden ne de manen mümkün değil.

    ancak geldik ağustos'a. bu ana kadar bu iş çözülmeliydi. geç kaldık. evte, transferin kapanmasına 1 ay var daha. ama ligin başlamasına 2 haftadan az kaldı. lig uzun bir maraton. ama başladıktan sonra ortaya çıkacak ciddi değişimler her zaman ciddi de bir risk yaratır.

    hakkımızda hayırlısı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın