resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 13457
    aslında her galatasaraylı'nın zaman zaman aklına güzel anılar getiren futbolcudur selçuk inan. 2011-2012 sezonundaki oyunu türkiye'de uzun yıllar görmediğimiz bir orta saha performansıydı. üstüne bir de frikikleri eklenince galatasaray taraftarı adeta mest olmuştu. bu sezondan sonra düşüşe geçen formu ise 2011-2012 performansının tadının çoğu galatasaraylı'nın damaklarında kalmasına neden oldu.

    şu andaki kadromuza ve selçuk'un performansına baktığımızda hiçbir galatasaraylı onu değil ilk 11'e 18'e yazmayı bile istemiyor. ben halen selçuk'tan az da olsa umut taşıyan biri olarak beklentilerimi yazmak istiyorum.

    geçmişe baktığımızda selçuk'un eğer 4-5 yıl daha üst düzey oynamaya niyeti varsa şüphesiz kendine rol model alması gereken kişi hepimizin zaman zaman aklına gelen 'selçuk'tan olmaz mı acaba?' sorusunun adamı pirlo.

    genel olarak baktığımızda eğer bir evrilme gerçekleştirebilirse şampiyonlar ligi düzeyinde olmasa bile süper lig'te gayet sağlam bir performans sergileyebilir.

    konuyu fiziksel özellikler bakımından ele aldığımızda, pirlo'nun kariyerine bakarsak selçuk gibi o da bresica'da oos pozisyonunda başlamış daha sonra yavaş ve güçsüz olduğu için yavaş yavaş geriye doğru çekilmişti. fiziksel yapı itibariyle selçuk'da ağır bir oyuncu ve oos oynayacak fiziksel kabiliyete sahip bir oyuncu değil. burada pirlo ve selçuk arasındaki en büyük fark argo tabirle 'belini döndürme' dediğimiz çeviklik. selçuk bu konuda gerçekten pirlo'nun çok gerisinde. pirlo'nun maçlarını hatırladığımızda topu orta sahada alıp bir anda yüzünü kaleye dönebilen bir oyuncuydu fakat selçuk topu aldığında kaleye dönmesi saniyeler alıyor çoğu zaman da dönemediği için yana veya geri oynuyor. bana göre bunun en büyük sebebi çalışmamak. selçuk eğer yukarıda dediğim gibi 4-5 sene daha üst düzey futbol oynamak istiyorsa bu eksikliğini giderecek takımda en çok çalışan adam olacak belkide ama bu eksiklik giderilecek. yoksa pirlo tarzı regista hayalleri başlamadan sona erer.

    pozisyon bilgisine bakarsak, selçuk gerçekten bir pirlo performansı verebilir. oyun görüşü yüksek, topu uzun veya kısa istediği bölgeye atabilecek, sağlam şutları olan bir oyuncu. burada ikinci geliştirmesi gereken özellik topsuz oyun bilgisi. evet pirlo da topsuz oyunda defansif açıdan oynadığı takımlara aşırı bir katkı sağlamadı fakat oyunun her zaman içindeydi her zaman alan kapattı. bu özellikleri nedeniyle zaten son juventus macerasında defansif açıdan hiç sırıtmadı.

    şu an kadromuzda fernando ve donk olduğu için regista tarzı oynaması çok zor gözüküyor selçuk'un. fakat yukarıda dediğim özelliklerini geliştirebilseydi ben her iki oyuncunun yerine de tercih ederdim çünkü fernando ve donk hücumsal anlamda çok katkıları olmayan oyuncular gerektiğinde oyunu soğutabilme top tutabilme özellikleri çok düşük. topsuz oyunda ve defansif anlamda her ikisi de selçuk'tan iyidir fakat tekrar söylüyorum yukarıda yazdığım iki özelliği geliştirmesi halinde her iki oyuncunun da önüne yazılabilir selçuk.
App Store'dan indirin Google Play'den alın