• 7
    eğer brezilya, almanya değilseniz biraz daha genişletirsek italya, fransa, arjantin, ispanya değilseniz geriye kalan her ülke için dünya kupası üçüncülüğü değerli bir başarıdır. tarih sadece kazananları hatırlamaz. 74'ün de 78'in de finalisti hollanda'dır, kaybedendir ama dünya futboluna damga vuran takımdır. isveç'in-bulgaristan'ın 94 yarı finalisti olması, hırvatların 98 üçüncülüğü, türklerin 2002 üçüncülüğü de hatırlanır bu arada. çünkü anormal başarılardır. bu takımlar da kupa almış kadar hatırlanırlar.

    2018'e gelirsek hırvatlar tarihi 98 başarısından sonra çok az turnuva kaçırdılar. 2008'den sonra tekrar iyi bir jenerasyon yakaladılar ve bugün gelinen süreçte dünya kupası finali yaptılar. bu süre zarfında o kadar şanssızdılar ki belki daha erken final yapabilirlerdi. türkiye'ye gelirsek 2002 dünya kupasından sonra düzenlenen 4 dünya kupasına da katılamayarak, avrupa şampiyonalarını genellikle kaçırarak kendisini unutturdu. en azından turnuvalara düzenli katılmayı başarabilseydik o bile bizi itibar sahibi yapardı, bizi başarılı kılardı.

    üçüncülük olayına pek takılmıyorum yalnız. benim için yarı finaldir bu olay. üçüncülük maçı da sadece finale çıkamayan iki takımın gazını alma çabası olarak nitelendirilebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın