2018: belçika 2014: hollanda 2010: almanya 2006: almanya 2002: türkiye 1998: hırvatistan 1994: isveç
5
finalde kaybedenin de pek hatırlanmamasından dolayı kupayı alamadıktan sonra hiçbir başarının hatırlanmadığı bir organizasyonun üçüncülüğüdür.
bu bütün spor organizasyonlarında böyledir.
7
eğer brezilya, almanya değilseniz biraz daha genişletirsek italya, fransa, arjantin, ispanya değilseniz geriye kalan her ülke için dünya kupası üçüncülüğü değerli bir başarıdır. tarih sadece kazananları hatırlamaz. 74'ün de 78'in de finalisti hollanda'dır, kaybedendir ama dünya futboluna damga vuran takımdır. isveç'in-bulgaristan'ın 94 yarı finalisti olması, hırvatların 98 üçüncülüğü, türklerin 2002 üçüncülüğü de hatırlanır bu arada. çünkü anormal başarılardır. bu takımlar da kupa almış kadar hatırlanırlar.
2018'e gelirsek hırvatlar tarihi 98 başarısından sonra çok az turnuva kaçırdılar. 2008'den sonra tekrar iyi bir jenerasyon yakaladılar ve bugün gelinen süreçte dünya kupası finali yaptılar. bu süre zarfında o kadar şanssızdılar ki belki daha erken final yapabilirlerdi. türkiye'ye gelirsek 2002 dünya kupasından sonra düzenlenen 4 dünya kupasına da katılamayarak, avrupa şampiyonalarını genellikle kaçırarak kendisini unutturdu. en azından turnuvalara düzenli katılmayı başarabilseydik o bile bizi itibar sahibi yapardı, bizi başarılı kılardı.
üçüncülük olayına pek takılmıyorum yalnız. benim için yarı finaldir bu olay. üçüncülük maçı da sadece finale çıkamayan iki takımın gazını alma çabası olarak nitelendirilebilir.
fatih terim'in bıraktığı, 8 kişisinin uefa şampiyonu kadrodan olduğu takım ile kazanılmış başarıdır. "suudi arabistan, jorge jesus'un ofsayt taktiği ile arjantin'i yendi" diyen pek tarafsız(!) medyamız nedense bu başarıyı fatih terim'e değil şenol güneş'e yazıyor.
1
kazanan ve kazanana karşı kaybeden ülkeler dışında kimsenin hatırlamadığı derece. 2002'yi hatırlıyoruz malum. peki 2006?, 2010?, 2014? bunların 3'ünü de hatılayanlara tebrik ve saygılarımı gönderiyorum ki hatırlayanlar sanırım sıradan taraftarlar değillerdir. anılardan çabuk silinen bir şeyi de bu kadar dayatmanın anlamı yok bana göre.
8
dünya kupası şampiyonluğunu hedeflemeyen takımlar için çok büyük bir başarıdır.
3
iyi yönetilen futbol ülkelerinde gelecek başarıların habercisidir.
2
her ne kadar zihinlere hitap etmese de madalya durumu söz konusu olduğu için her daim oynanması gereken maç. sonuç olarak bir dünya şampiyonasından bahsediyoruz.