• 11774
    iyiden iyiye "faşist galatasaray sözlük" olmaya başlayan canım ciğerim sözlük.

    galatasaray dışında diğer takımların (beşiktaş ve fenerbahçe tabii ki) yaptığı tüm transferlere bok atmak üzerine kurulu bir mecra olmaya başladık iyice. rakibin transferlerini övdüğümüz zaman da "bu tipler de yeni türedi, gidin o takımları tutun o zaman" laflarından geçilmiyor sözlük. mesaj kutum doluyor, hakaret edenden küfredene kadar gidiyor. gizli fenerli falan diyen oluyor lan dsagdashdgahsjkdasghfj.

    biz transfere muğdat çelik ve henry onyekuru'yla girdik, şu ana kadar da nispeten durgun gidiyoruz. beşiktaş oyuncu satmaya çalışıyor, muhtemelen iyi fiyata satacakları 1-2 futbolcuları var. fenerbahçe'nin maddi durumu en beteri belki de, onlar da genç oyunculara yönelmeye başladılar gelecek planlaması vs yapabilmek için.

    şimdi buraya kadar kısa bir özet geçtim. gelelim galatasaray sözlük'e. tek amacımız bok atmak. eskiden detaylı analizler olurdu, artılar eksiler olurdu. şimdi ezberden, saçma sapan yorumlarla rakibe bok atarak ego tatmini yapan yazarlar var sadece. ferdi kadıoğlu başlığına bakıyorum, "hollanda'da herkes iyi görünür" klişesiyle başlıyorlar zaten cümlelere. hayatında ferdi'yi 2 dakika izlememiş adamlar "hollanda'da istatistik yapmış da nolmuş, avrupa'da iş yapmaz" diyorlar. klişelere bayılıyoruz zaten, diğer bir klişe de "fenerbahçe genç futbolcuları bitiriyor, öğütüyor" vs. tamam da aziz yıldırım vardı bundan önceki 20 sene boyunca. adam sırf rakibi almasın diye kaç tane böyle transfer yaptı durdu, bir sistem ya da ekol getirmeye çalışmadı. şimdi yeni bir başkan, yeni bir teknik direktör var, başarılı olabilecek bir teknik direktör var, ama klişelerin sonu yok. teknik direktörlerine bile çıkıp "hollanda'da herkes şampiyon olur" diyorlar. hay ben sizin hollanda ligi'ni küçümsemenizi seveyim be! neyse. ferdi'nin dışında fenerbahçe'nin altınordu'dan aldığı iki gence de laf sokup duruldu burada zaten. berke özer mesela. kumaşı iyi, 2000 doğumlu gencecik bir kaleci. tutarsa kaleni 15 sene emanet edersin, tutmazsa da zarar etmezsin. bizim yedek kalecimiz eray üstelik! neyse, giriyorum bakıyorum başlığına neler yazılmış diye, "balon" diyen var ama nedenini açıklayan yok. "erce kardeşler daha iyi" diyen var, e o kadar beğeniyorsan git teklif et arkadaş! birisi çıkıyor, "koyu fenerli bu çocuk, bize gelmediği iyi oldu" diyor. isterse holigan olsun, işini her yerde yapacak karakterde bir adam neden batıyor ki bize? zamanında bayern taraftarının neuer'e yaptıklarından ne farkı var?

    sonra, barış alıcı var. yine bir genç yetenek, potansiyelli ve zarar etme ihtimalin olmayan bir futbolcu. hatta zamanında bize de yazılmıştı oyuncunun ismi, açın bakın öve öve bitirilememiş. fener'e gitti, salih uçan'ın kariyeriyle karşılaştırılmaya başlanmış. 21 yaşında olmasını ve aslında bu açıdan bakınca çok da genç olmaması falan konuşulmuş (bizim aldığımız muğdat 28 yaşında), elimizde bu kadar kanat varken zaten ihtiyaç yoktu denmiş (al kirala, pişsin biraz, zor mu?), ve benzeri yorumlar işte, açın okuyun.

    beşiktaş'a girmiyorum, siz de bulaşmayın zaten, tiner kokusu 2 hafta çıkmıyor sonra üstünüzden.

    neyse, sonuç o ki, bilgi-birikim-analiz konusunda net olarak sınıfta kalan sözlük. eskiden beri takip ederim, böyle değildi burası. şimdi herkes rakibin en ufak hareketine bok atıyor. buram buram faşizm kokuyor sözlük resmen: galatasaray'ın rakipleri bir hamle yaptıysa bokla. `rakibi öven mi var? taşla!`

    iyi de sebep?
App Store'dan indirin Google Play'den alın