resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 13419
    galatasaray'ı sevse, gönül bağı olsa en başta öyle sözleşme yapmazdı. şimdi neden indirim yapsın? biz taraftar olarak takımımızı düşünüyoruz, futbolcunun taraftar gibi düşünmesi pek mümkün değil ne yazık ki. sen, ben maaşımızdan, dişimizden arttırıp 50-60 lirayla kulübe destek olurken, o adam alacağı paraya bakar.

    açıkçası selçuk inan'a çok kızmıyorum. tanıdığım bütün futbolcular böyle. 27-28 yaşına kadar çıkabilecekleri en üst seviyeye çıkıyorlar, ondan sonra gelecekleri için en sağlam sözleşmeleri yapıp, 1-2 sene oynadıktan sonra yavaş yavaş silinip gidiyorlar. genel olarak türk futbolcularının karakteri böyle.

    sorun sistemde. 5 sene kapı gibi sözleşmeyi yapıyorsun. 4 sene yan gelip yatıyorsun. kulübün eli kolu bağlı. hiçbir yaptırımı yok. 18 yaşında genç oyuncu alıyorsun 5 yıllık sözleşme yapıyorsun, oyuncu 1-2 sene içerisinde parlıyor. ondan sonra ben mutsuzum :( alışamadım buraya :/ deyip ucuz pahalı bir seviye üst lige, kulübe gidiyor. bu sistem hiç sağlıklı değil.

    hele bir de bunların yanında sürekli değişen yabancı sayısı kuralı gibi bir faktör varken yerli bir oyuncudan uzun süre verim almak hiç mümkün olmuyor. selçuk inan bize geldiğinde şuan ki yabancı kuralı geçerli olsaydı alacağı para 1.5 - 2 milyonu (€) geçmezdi. eğer yabancı kuralı bu kadar esnetilmiş olmasaydı (diğer takımlarda vasat yerli oyuncular ile oynadığını düşün) selçuk inan'ın şuan aldığı para göze bu kadar batmazdı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın