• 9
    benim girdiğim bir entry hakkında bir eleştiri yazdığı için öncelikle teşekkür ederim ama ; okuduğu entry zaten yazarların düşüncelerinden çok duygularını dile getirdiği bir başlıktır, o yüzden yazdığım entrye bu kadar hassas yaklaşması şaşırtmıştır. onun dışında, anladığım kadarıyla da bu abim/arkadaşım hayatında küfretmeyen, her insana insan olduğu için değer veren bir yazardır, kendisini rahatsız ettiğim için özür dilerim.
    şimdi, gelelim seksizm konusuna... bu konuda hayatımda hep eleştirildim ama "gol atmak" yazdığım için eleştirileceğimi asla düşünmezdim. "gol atmak" kalıp olarak hepimizin hayatında zaman zaman kullandığı bir kalıptır. aynı mantıktan yola çıkarsak "kız tavlamak" , "zamparalık etmek" , "çapkınlık yapmak" vs. gibi kalıplar kadın erkek ilişkilerindeki diğer seksist kalıplardır, hatta biraz ağzımızı bozarsak neler neler çıkar* ve eminim ki hayatınızda dönem dönem bu kalıpları kullandınız.
    son olarak da yazısında seksizm konusu dışında bir ifadeye kafam takıldı. karşı cinsle herhangi bir alkollü gecenin sonu seks olmak zorunda değil katılıyorum kendisine ; ama yeni tanıştığın bir kişiden kahve içmek yerine alkol almaya davet alıyorsan gecenin sonu zaten yüzde doksan sekstir. dört gündür tanıdığım bir hatun beni neden alkol almaya çağırsın? benimle oturup önceden içmiş mi, gündelik hayatta bir paylaşımımız olmuş mu, neden ilk paylaşımımız bilinç dışındaki en ilkel ve vahşi duyguları ortaya çıkartabilecek alkollü bir gece? ben cevap veririm ama gene en kralından seksist olurum diye korkuyorum.*
    ben kendimden düşünürsem dört gündür tanıdığım biriyle azami derecede muhattap olurum, çok tanımak istiyorsam çay içmeye çağırırım. seks istiyorsam da sohbeti kurana kadar alkollü bir plan yerine sakin bir öğlen yemeğini tercih ederim. yani dört gündür tanıdığım bir hatunu da alkol almaya çağırmam çünkü siz ne düşünürseniz düşünün bu sekse atıfta bulunan bir davettir. ha belki seks de olmaz cidden, siz haklı çıkarsınız. o zaman da başımı eğer, evime dönerim. ben kıza bir saygısızlık etmediğim sürece neden bu tepkiler?
    "taş" benzetmesine gelirsek de, bence bir kadının da bunu duymak hoşuna gider ama ; söyleyeceğiniz yeri ve kişiyi iyi bilmeniz lazım.

    edit: imlâ ve noktalama
App Store'dan indirin Google Play'den alın