resim
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Takım:Al-Nassr
Mevki:Santrfor
Yaş:39
Boy:1.87
Uyruk:Portekiz
  • 2355
    juventus'a transfer olmasının özellikle juventus açısından saçma olacağını düşündüğüm oyuncu. real madrid'den ayrılacağı iyice ayyuka çıkmış durumda, futbol dışı sebepler olduğu bariz. hatta hocayla/başkanla vs anlaşamama durumu da değil sanki, endüstriyel futbol bokluğu kaynaklı duruyor, neyse... juventus, bayern ve paris saint germain'in şu yıldız oyuncu manyaklığını anlamış değilim ve giderek antipatiklikleri artıyor gözümde. açıkçası etrafımda da duyduğum gördüğüm kadarıyla da futbolseverlerin görüşü bu yönde. allah aşkına juventus ronaldo'yu alarak ne yapacak daha fazla. tam tersine bu takımların biraz güç kaybetmesi gerektiğini düşünüyorum, 2 adım zıplamak için 1 adım geri gitmek gibi.

    liglerinin çok çok üstünde bir konuma geldiler, rakipleri yok, domine ediyorlar. tabi ki hedefleri şampiyonlar ligi şampiyonluğu ama neymar ile, ronaldo ile bunu alabileceklerini düşünmeleri çok düz mantık. bu takımların bana göre en büyük derdi, nisan ayında liglerini bitirmeleri. her sezon fırtına gibi top oynayan, şampiyonlar ligi grup aşamalarında da çok kaliteli ve iddialı görüntü veren bu takımlar, çeyrek/yarı final maçlarının oynandığı dönemde resmen sermiş oluyorlar. eylül-ekim ayında eze eze real'i barca'yı ezebilecek gibi görünen takımlar, nisan mayıs'da kediye dönüyor. insan doğası zira bu, sen nisan ayında şampanyalı şampiyonluk kutlamanı yapınca, 3 gün sonra yarı final maçına aynı motivasyonla çıkamazsın. bir tık sakin durup, liglerindeki rakiplerle tekrar rekabet etmeye ihtiyaçları var. bu aklıevveller bir de liglerinde çıkışa geçmiş oyuncuları da alıp, rakiplerini de güçsüzleştiriyor. anca böyle araya sıkışırsınız işte. ispanya'da öyle ya da böyle real-barca çekişmesi sabit, bu takımları ayakta tutuyor, aralarına zaman zaman valencia'lar, atletico'lar ekleniyor. ingiltere desen, muazzam çekişme var, astronomik para harcayanlar bile o rekabet ortamında madara oluyor.

    demem odur ki, umarım gitmez juve'ye. yavaş yavaş baş kaldıran roma, napoli, inter varken ligin tadını iyice kaçırmaz. köyüne dön ronaldo :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın