• 2
    uçan transfer piyasası sonrası önemi kat kat artan oyunculardır. futbol takımlarının en büyük gelirleri sponsorluk gelirleri ve oyuncu satışından elde edilen gelirlerdir. piyasada konuşulan rakamlar korkunç seviyelere ulaşmış durumda. iyi bir scout ekibi ve düzgün çalışmayla bulabileceğin 2 yıldız adayı bir futbol takımının mali anlamda bir kaç yıl nefes almasını sağlar.

    mesela real madrid 17 yaşındaki vinicius junior için külübüne 45 milyon euro ödedi. aynı şekilde santos fc takımında oynayan rodrygo içinde aşağı yukarı aynı miktarda paraların teklif edildiği konuşuluyor. keza yine bayern leverkusen bir diğer 17 yaşındaki genç brezilyalı paulinho için 26 milyon euro bonservis bedeli ödedi. bu rakamları mevcut kulüplerimizin ödemesi imkansız hatta bu yaşlarda ki oyuncuları sahaya sürmeleri daha da imkansız.

    galatasaray'ın mali yapısının düzeltilebilmesi için sportif başarının yanında oyuncu bulup yetiştirip satması gerekiyor. yetiştirici kulüp değiliz doğru ama yetiştirici kulüp olmadığımız olmayacağımız anlamına da gelmiyor. yada hem yurtiçinden hemde yurtdışından takımlarla anlaşıp bulduğumuz genç oyuncuları buralarda oynatabiliriz. hollanda ve belçika genç oyuncu kaynıyor resmen. yeter ki düzgün bir model oluşturulup üzerinde çalışılsın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın