resim
Garry Mendes Rodrigues
Takım:Ankaragücü
Mevki:Sol Kanat
Yaş:33
Boy:1.73
Uyruk:Yeşil Burun Adaları
  • 1705
    rodriguez asla satılmamalı. yaşı 28 değil 27'dir. bizim ülkemizde yaş nasıl hesaplanır sorunsalı vardır ve bu sorunsal hep galatasaray'ın aleyhine kullanılır. şöyle:

    bir insanın yaşı, yaşadığı yıla göre hesaplanır. örneğin rodriguez 27 kasım 2000 doğumlu. yani 27 yıl 6 ay yaşamıştır. yani 27 yaşındadır. 27 kasım 2018'de 28 yaşında olacaktır. çünkü bu tarihte 28 yıl yaşamış olacaktır. çünkü çocuklar doğup doğmaz bir yaşında olmazlar. doğumdan tam bir yıl sonra bir yaşında olurlar.

    şimdi futbolcu galatasaraylı ise bir yaş büyük yazılır söylenir basında, fenerli ve beşiktaşlı ise bir yaş küçük. çünkü galatasaray'a karşı hep bir nefatif bakış söz konusudur. bunun nedenlerinden biri kafatasçı liselilerin kibirli tutumlarıdır biliyorum ama insanlar şunu bilsinler ki galatasaray liselilerin içinde onların oranı %10'u bile geçmiyor artık.

    aynı olay sneijder-valbuena olayında da ortaya çıkmıştı. ikisi de aynı yaşlarda olmasına rağmen sneijder'a yaşlı muamelesi yapılmıştı, valbuena'ya genç.

    neyse şimdi gelelim asıl konumuza: rodriguez henüz 27 yaşındadır ve yeni yıldız seviyesine terfi etmiştir. onun potansiyelini ortaya çıkaran fatih terim'dir. önünde üstün performans gösterebileceği en az 6 yıllık bir süre vardır. hatta minyon tip olması nedeniyle bu süre 8 yıla da çıkabilir. çünkü bu tür futbolculardan uzun süre verim alınabilmektedir.

    bu durumda neden elimizdeki altın yumurtlayan tavuğu satıyoruz ki? onun ligde ve avrupa'da getirebileceği, kazandırabileceği altınları neden başkalarına peşkeş çekiyoruz ki?

    rodriguez-gomis uyumu da öyle kolay yakalanabilecek bir uyum değil. bu uyumun bize kazandıracağı çok şeyler var ve bunu en az iki-üç yıl daha kullanabileceğimiz kanaatindeyim. (gomis'in yaşı nedeniyle)

    sözleşmesi 2021'de bitiyor. iyileştirme ile 2023'e uzatılması ve futbolu bırakana kadar takımda tutulması taraftarıyım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın