• 103
    yükselişinin sebebi üretememektir.
    spor sektörü açısından da durum aynı. saman ithal eden bir toplum olarak haliyle futbolcu üretimimiz de çok yetersiz.
    yasakla üretim olmaz. emekle olur, planlamayla olur. futbolcu yetiştirme politikası olarak ülke halinde gülünecek seviyedeyiz.

    -buraya bina dikemezsin.
    -niye?
    -burada buğday yetişecek.

    işte bunu diyoruz, fakat tohumu ekmeyip buğdayın kendi kendine bitmesini bekliyoruz. arada rüzgarın sürüklediği tek bir tohumdan çıkan tek bir buğday da düzgünce toplamayı becerebilirsek eğer haliyle kimseye yetmiyor.

    tek ekonomi politikamız maşallah vergi almak. gümlük vergisi, kdv, damga vergisi, vatandaşlık vergisi... evet vergi kaynak girişi sağlar da, özkaynak yaratmadığın için anca öz kaynakların kadar kaynak girişi sağlar. çünkü bünyendeki kaynağı toplamaktır görevi. e senin bünyende kaynak yok. var olanı yok ediyor, dışarıya kaçırıyorsun?

    ödediğin telefon faturası, izlediğin digitürk, kullandığın telefon. hepsi dışarı çıkan türk parası. hepsi yurt dışına gidiyor. düzenli olarak yurt dışına para gönderiyoruz. peki içeri giren yabancı para ne kadar? her saniye, her ay eksiliyorsun. döviz rezervini de, tl rezervini de her gün yurt dışına veriyorsun. yakında ülkede para kalmayacak. dolar daha çıkar. 100 lira olur. henüz enflasyonun freni patlamadı. esas şenlik yükselen doların etkisiyle enflasyonun freni patladığında olacak. çünkü her gün, her saat, tükettiğin her bir şey dövizle bu ülkeye giriyor. adam o maldan kar etmek zorunda. edemediğinde ise fiyatı kar edebileceği seviyeye çıkaracak. devlet izin vermezse satmayı kesecek. sonunda devlet o mal piyasada bulunsun diye fiyatının yükselmesine izin vermek zorunda kalacak.

    piyasa siker. direnemezsin.

    bu anayasa krizi olduğunda dolar 7.000 tl'ydi. mark da 4.000 civarındaydı. bir kaç ay sonra milyonlar, milyarlar konuşulmaya başlandı. eski türk filmlerinin milyoner lafı çok kısa sürede tarih oldu. yine yaklaşıyor.

    üretmiyoruz. sadece tüketiyoruz. sadece tüketirsen yaşayamazsın. bir gün bir bakmışsın kendini tüketmişsin. biz artık kaynak bulamamaya veya en azından bunun stresini yaşamaya başladığımız için yeni yeni kendimize bakmaya başlıyacaz galiba.

    menderes'te pamuk üreten bir köylü tanıdığım var. yeni paylaşmış bunu.

    --- alıntı ---
    her saniye cebimizden para eksiliyor dün gördük ki menderes te kirlilikten balık ölümleri var. ovanın her m2 karesıne can veren su bu .......ülke ve insan duyarsızlığının menfaatsal düşüncelerin sonuçları bunlar olsa gerek....insanca yasamak insan gibi düşünmekten geçer
    --- alıntı ---

    artık hiç konuşmayan, hiç düşünmeyen insan bile bazı şeyleri konuşmaya mecbur kalıyor. bakalım sonu ne olacak...
App Store'dan indirin Google Play'den alın