resim
Sofiane Feghouli
Takım:Karagümrük
Mevki:Ön Libero
Yaş:34
Boy:1.77
Uyruk:Cezayir
  • 2087
    galatasaray'ın futbol anlayışına, oyun yapısına çektirdiği acıları yazmaya kalksak roman olur. bir oyuncunun, sahadaki konumu, vizyonu baştan sona mı fail olur yahu?

    arkasındaki bek, tartışmasız her maçta bütün bir kanadın ofansif/defansif yükünü çekmek zorunda kalıyor. inanılır gibi değil. olur da linnes tek başına ilerleyebilirse, beyimiz duvar olmak için kadraja dahil oluyor da öyle görebiliyoruz kendisini. yani bir kanat oyuncusunun kanattaki tek vizyonu, arkasından gelen bekin önünü açmak olabilir mi yahu?

    tuhaf olan, sürekli içe kayan futbolunun hiç bir artı içermeyişi. top'un en çok döndüğü yere girip, hiç bir pas istasyonuna dahil olamak için ayrı bir çaba falan gerekiyor heralde. hepsini geçiyorum, bir oyuncunun ısı haritası bu kadar mı rezil olabilir? fernando'nun dahi daha fazla kanat aktivitelerinde bulunduğu, daha fazla tehlikeli bölgede topa sahip olduğu bir ısı haritası varken, senin ısı haritan doğru düzgün oluşmamış bile? neden? çünkü yoksun. çünkü hapsettin kendini rakip dmc arasına. neden? çünkü 10m2 kare içerisinde mekik dokumak dışında hiç bir aktiviten yok.

    asıl bomba, hiç bir kanatsal aktiviteye dahil olmayışının rakip bek ve stoper arasındaki mesafeyi kısalttığı gibi, stoperlerin kendi arasındaki mesafeyi de kısaltıyor oluşu. kendi verimsizliği yetmiyor, verimsizliğini arkadaki beke yüklüyor, o da yetmiyor gomis'in üzerindeki defansif yoğunluğu da artırıyor. tüm bunların karşılığında da 4m euro kazanıyorsun. güzel iş hakikaten.

    zor olan 3 takıma karşı yarışmak değil, senin gibi bir silikle şampiyon olmaktı. umarım tez zamanda gidersin.

    (bkz: 19 mayıs 2018 göztepe galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın