• 135
    ne yalan söyliyim son düdüğe kadar inanmadığım şampiyonluktu.

    ne zaman 8 maçta 7 galibiyet alıp ligin açılışını domine ettik, galatasaray aleyhine topyekün bir saldırı başladı. bu saldırıya uygunsuz şekilde yabancı sınırını dile getiren siyasiler de başrol oyuncusu olarak katıldı.

    tayyip erdoğan ve yaveri devlet bahçeli başta olmak üzere... galatasaray'ın adını değiştirmeyi önerecek kadar ileri gittiler.

    ligin ilk devresinde penaltı olması gereken pozisyonda belhanda'nın atılmasıyla berabere biten fenerbahçe maçı,
    hemen akabinde trabzonspor deplasmanında çıkan saçma 2 kırmızı kart,

    ve puan kayıplarımızın hemen hepsinde başrol oyuncusu hakemler ve şampiyonluk sinerjisini dağıtmaya yönelik karanlık bir medya kompozisyonu...

    açık söyliyim erken seçim olmasaydı da biz ligi beşiktaş'ın pozisyonunda tamamlardık diye düşünüyorum. ama işte 30 milyon insan. boru değil. 30 milyon taraftar. adaletsizlik de bir yere kadar. sonuca etki edecek adaletsizlik herkesi derinden yaralayacaktı. öte yandan taraftarı olmayan başakşehir'in hileli fm benzeri ilerleyişi de eklenince zaten tüm taraftar platformlarından tepkiler geldi.

    siyasiler lige karşımaması gerektiğini liginin 2. devresindeki başakşehir maçı öncesindeki açıklamalarına aldıkları tepkiyle öğrendiler biraz da... ve hafif hafif el çektiler. el çektiler zira görünüşe göre kafa kafaya giden bir seçim yarışı var. yine %1 - %2 belirleyecek sonucu. siyasiler baştan beri bu işe müdahale etmeseydi ligin hakkı en az 4-5 hafta önce tudor yönetiminde şampiyonluğu ilan etmemizdi. çünkü normal bir ligde yolu kesilmese tudor'un takımı bu işi götürürdü.

    sahadaki performansa gelince... yarın öbür gün bol bol analiz yapılır. ama bana göre bekleri iyi olan takım şampiyonluğu aldı. özellikle nagatomo'dan sonra defansif duruşumuz inanılmaz bir gelişim gösterdi. oyunu hem sağ kanattan, hem sol kanattan genişletebildik ve rakipleri, özellikle de büyükleri rahat açtık. savunmada enine genişlemek zorunda kalan rakip haliyle iyi kapanamadı ve açıklar verdi. biz de bu açıkları her defasında iyi değerlendirdik. son yıllarda modern futbolun anahtarı bekler. önümüzdeki sezon linnes ve mariano ile gönlümüz sağ bölgede rahat. sol bölge ise soru işareti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın