• 18
    passolig kaldırma vaadi beni gönlümden vurdu. normalde oyumu reise verecektim ama bu vaadi görünce kendisine yöneldim.*

    şaka bir yana gerçekten çok güzel bir vaadte bulunmuş. ama e bilet sistemi değil passolig kaldırılmalı. bu eziyet artık son bulmalı.

    bilet başına ne kadar alındığı görünmeyen bir hizmet bedeli var. hiç yoksa 5 lira alıyorlardır ama bu rakam tamamen şahsi kanaatim. her sene anadolu takımlarından 18, büyüjlerden 35 lira para aıyorlar yenileme bedeli. ayrıca bu senelik bedel ilk geldiği zaman anadolu takımlarından 14 büyük takımlardan 24 lira idi ve fiyat her sene artıyor. kimse o paradan kulübe pay gidiyor demesein, ben kulübe para vereceksem giderim lisanlı ürün alırım kukübüme para veririm. bu sistemde maç izlemek için birilerine haraç ödüyoruz adi tabirle.

    fişlenme mevzuusuna çok değinmeyeceğim. kimisine göre yanlıştır kinisine göre doğrudur. ben eğer bu tribünlerdeki vandalizmi, gereksiz holiganizmi bitirmek için birtakım müeyyideler şart ancak bu müeyyideler hak edilene uygulanmalıdır. mesela kişi son haftaki derbide şampiyonluk maçında takımını izlemenin hahakini kuruyor bir yıl, o maçtan önceki iç saha maçında bulunduğu blokta kurallara aykırı hareket eden birtakım insanlat yüzünden ceza alıyor ve o değerli hayali gerçekleşemiyor. adalet, hakkaniyet lâzım artık.

    bu ülke insanın hak ettiği güzelliklere ulaşması dileğiyle.(u: şu an çok bir çey hak ettiğimiz söylenemez de ilerisi için.

    edit: şöyle bir mantıkla çalışan e bilet çok mantıklı olur. e bileti olana %5 gibi bir indirim sağlarsın sürekli maça giden e bilet alır, senede birkaç kez giden de normal kağıt bilet alır. yapın şunu amk çok mu zor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın