• 9
    ülkeniz hakkında her açıklamasında ırkçı, faşist, nazi kalıntıları gibi kelimeler kullanan birisiyle seçim propagandası olarak algılanabilecek bir durumda görüşüp "benim başkanım" gibi kelimeler kullanırsanız üzerine dünya kupasına 1 ay kala o ülkenin vatandaşlarından tepki görmek kadar normal bir durum yok. sonra o ülkenin özerk federasyonundan gayet yumuşak, federasyonun çabalarına ters diye yapılan açıklamayı faşistlik diye düşünmem.

    bir alman vatandaşın yerine kendinizi koyun bakalım. burada ağzından ermeni ve s harfini aynı cümlede kullananlar hakkında ne kadar laf söylüyorsunuz. büyük bir turnuvaya 1 ay kala bizim milli takımda -yok da tam anlamında- bir devşirme , seni ve değerlerini temsil eden milli bir futbolcu gidip türkiye ve vatandaşları hakkında o kadar ağır konuşan bir siyasetçiyle görüşse denilmeyen kalmaz halk tarafından. sonra bu halkın federasyonu da böyle bir açıklama yapabilir. sonuçta sen orda bi nevi alman halkını ve değerlerini temsil etmiyor musun? çıkıp benim başkanım diyeceksen alman takımını sadece kariyer olsun diye mi seçtin ? senin adamlara faşist demen özgürlükse, senin istediğin kişiyle görüşmen özgürlükse ki özgürlük elbette ki, onların federasyonlarının da sana benim toplumumun değerlerinde faşizm yok demesi de özgürlük.

    ben avrupa'da yaşamıyorum, yaşamadığım için bilgisizliğime verebilirsiniz bazı konuları ama ben almanın yerine kendimi koyuyorum. örnek veriyorum tamamen; sarkozy denen bi siyasetçi çıkıp 7-24 türkler şöyle kötü, böyle kötü, türkiye faşist, nazi vs dedikten sonra fransız devşirmesi olan bizim milli takımda oynayan örnek veriyorum carole seçim öncesi gidip adama benim başkanım falan derse hoşuma gitmez. benim hoşuma gitmemesi bu ülkede yaşayan fransızların kimi seçeceğine karıştığım anlamına gelmez bu arada, üzerine fransızlar bana gelip sen benim seçeceğime karışıyorsun özgürlüğüme müdahale ediyorsun derse yine katılmam bu duruma. türkiye futbol federasyon'u da bunlar bizim değerlerimiz değil derse -federasyonun resmi açıklama yapması biraz abartı olabilir benim gözümde- ama federasyon başkanına sorulursa ki mutlaka sorulur, gazetecilere böyle bir cevap vermesini normal karşılarım.

    kutupları ayrıştır sonra kendine sempatizan yap. adamlara faşist de nazi de sonra tepki gösterirlerse de islamofobik, türkofobik diye kalıplarla kabuğuna çekil. bence yok öyle bir dünya.

    aynı duruma kendini koyup; veya bir alman vatandaşı olarak bakarsan bu açıklamaları alman halkının gazını almak neredeyse;
    --- alıntı ---
    almanya futbol federasyonu başkanı: dfb elbette ki göçmenliklerinden dolayı özel durumlarına saygı gösteriyor ancak erdoğan futbolun ve dfb'nin temsil ettiği değerlere yeteri kadar saygı göstermeyen bir kişi. bu nedenle yabancı futbolcularımızın kendilerini bir seçim kampanyasında kullandırtması iyi bir şey değil. bu kesinlikle dfb'nin entegrasyon çabalarına ters.

    almanya futbol federasyonu takım koordinatörü: mesut ve ilkay'ın almanya milli takımında oynama konusunda ve bizim değerlerimize olan bağlılıklarından şüphe duymuyorum. onlar bu fotoğrafların sembolik anlamının farkında değil ancak biz bunu onaylayamayız ve bu konu hakkında futbolcularla görüşeceğiz.
    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın