resim
Roberto Firmino Barbosa de Oliveira
Takım:Al-Ahli
Mevki:Santrfor
Yaş:32
Boy:1.81
Uyruk:Brezilya
  • 36
    2017/2018 sezonunda çılgın atmakta olan bir başka liverpool futbolcusu. bana göre günümüzün en faydalı forvet oyuncularından birisi.

    mohamed salah ghaly kadar gol atmasa da, sadio mane kadar yetenekli olmasa da takım oyununa muazzam bir katkı sağlıyor. izlemesi büyük keyif. johan elmander'in bize gelmiş olduğu ilk sene gösterdiği performansın en iyi halini oynuyor şu sıralar. ayrıca müthiş istikrarlı bir futbolcu, her zaman aynı çizgide oynamayı başarabiliyor. jurgen klopp da kendisi için "firmino her maç dünya klasında bir futbolcu..." gibisinden bir açıklama yapmıştı geçtiğimiz aylarda, aradım fakat bulamadım.

    ayrıca premier lig'in ilk 6 sırasında bulunan takımlar içinde cesar azpilicueta'dan sonra en çok müdahalede bulunan futbolcu olma başarısını gösteriyor. bir forvet oyuncusu için muazzam ve biraz da absürd bir istatistik.

    bu da hangisi olduğunu bilmediğim bir lig maçından ısı haritası:

    https://twitter.com/...201193730048/photo/1

    bu harita da johan elmander ile oynadıkları oyunun benzerliğini gösteriyor diye düşünüyorum. adam resmen dinamo bir orta saha oyuncusu gibi basmadık yer bırakmamış. bu şekilde orta saha bölgesine yaptığı defansif yardımların dışında, stoperleri de savunma bölgesinden uzaklaştırarak salah ve mane gibi iki hızlı futbolcuya alan boşaltıyor.

    takım oyunu, defansif katkı gibi şeylerden uzun uzun bahsedebiliriz, bunları konuşmamız demek aynı zamanda ne kadar da iyi bir bitirici olduğu gerçeğini gölgelememeli. roberto firmino, liverpool'a cuk oturmuş, harika bir oynatan forvet. mohamed salah ve sadio mane ikilisinin performansında da çok büyük katkısı var. izlemek büyük keyif.

    ekleme: jurgen klopp'un açıklaması: https://www.reddit.com/...very_day_sadio_mane/

    aleksandir superserseri'ye teşekkürler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın