resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 3305
    hakkinda cesitli defalar cok olumsuz yazilar yazdigim oyuncu. simdi oldurdugum yigide biraz hak vermeye baslayacagim.

    29 nisan 2018 gunu sahamizda ezeli rakiplerimizden ikincisi olan besiktas'ì agirlayacagiz. bu musabakada oyun 0-0 giderken kilit acan bir oyuncuya ihtiyac duyacagiz ve o esnada hepimiz bu niteliklere sahip olmadigi icin belhanda'ya kufredecegiz. orayi gecelim. belhanda kilit acacak yetenekte bir oyuncu degil, mariano yapabilir, fernando yapabilir, feghouli yapabilir, kornerden kafa vurup maicon yapabilir, beklenmedik driblingle denayer veya donk yapabilir, oyunu cok hizli, uzun ve isabetli bir topla baslatip takimi ataga cikararak muslera yapabilir, gomis zaten yapabilir. selcuk 30 metreden sut cekip yapabilir. tum oyuncularimiz yapabilir, sira en son belhanda'ya gelir. belhanda'dan bunu beklememek lazim.

    besiktas maci gibi rakibin fundamental olarak bizden daha ustun oldugu maclarda defansif performansimiz da kritiktir. bir benzerini 15 nisan 2018 gunu basaksehir karsisinda da tecrube ettik. bu maclarda onde baskiyla rakibin oyun kurmasini engellemek bizim defansif yapimizin en kritik noktasi. hatta bazen kazanilan surpriz toplar sayesinde bu yaklasim ofansimizin da onemli bir parcasi haline geliyor. bilhassa 2017-2018 sezonunun 28. haftasinda kendi sahamizda trabzon'u yenerken bunun guzel bir ornegini sergiledik. belhanda'nin onemi burada ortaya cikiyor. belhanda takimin defansif 10 numarasi, vaktizamaninda yanilmiyorsam meleke veya demirkol'un umut bulut'a defansif santrfor demesi gibi. rakip stoperlere ve beklere baski kurarken belhanda onemli. besiktas macinda gole donuk hareketleri baska oyunculardan bekleyebiliriz, belhanda'nin takimimizdaki rolu en on libero gibi bir sey. cogu takima karsi bu pozisyonun bizde cok da onemi yok ama derbilerde defansimizi saglam tutmak acisindan degerli.

    ek olarak, 15 nisan tarihinde basaksehir macinda gordugumuz uzere belhanda, hocadan o sekilde bir komut aldiginda riskli pas denemeden de oynayabiliyor, o gun pek riskli pas denemedi ve minimal top kaybiyla oynadi. 29 nisan 2018 gunu de benzeri sekilde risksiz oynamali.
App Store'dan indirin Google Play'den alın