resim
Serdar Aziz
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Stoper
Yaş:33
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 2406
    serdar aziz, ellerini kollarını nasıl kullanacağını bilmiyordu öğrendi. artık rakibin göğüs hizasının üzerine kaldırmıyor kollarını. bu da rakibin sahtekarlık yapmasına engel oluyor.

    şimdi de ceza alanı içinde tek hareketlik pozisyonları öğrenmesi gerekiyor. evet pozisyon müsaitse tek harekette topu uzaklaştırmak en doğrusu ama 21 nisan 2018 galatasaray alanyaspor maçında yaptığı hareket yanlıştı. orada rakip vücudunu topla senin arana sokmuş. yapman gereken onun topu kontrol etmesine ve şut atmasına engel olmak. sen o hareketi yaparsan rakipte topa vurmana engel olur ve kendisini yere bırakır.

    serdar aziz, dünya çapında bir stoper olabilir. ancak iki özelliğini geliştirmesi gerekir. birincisi topa müdahale ederken rakibin pozisyonunu iyi kontrol etmeli, tek hamlede topu uzaklaştırma imkanı yoksa ve top tam anlamıyla rakibin kontrolünde değilse, topa vurmaya değil, rakibe vurdurmamaya odaklanmalı. ikicisi ise topu oyuna sokarken ya da kenarlarla oynarken çok temiz, çok düzgün, arkadaşının kontrol edebileceği sertlikte pas yapmayı başarmalı. bunları çalışarak pekala geliştirebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın