• 10
    türkiyedeki en güzel spor organizasyonlarından biri. daha da gelişerek devam ediyor. ne güzel yahu.

    --- alinti ---

    t.c. cumhurbaşkanlığının değerli himayelerinde türkiye bisiklet federasyonu tarafından düzenlenen ve 2008 yılından bu yana fransa bisiklet turu standartlarında organize edilen cumhurbaşkanlığı türkiye bisiklet turu 46. yılında, uluslararası bisiklet birliği (uci) tarafından dünya bisikletinin şampiyonlar ligi olarak kabul edilen 2.hc (hors category) kategorisine yükselmeye hak kazandı.

    geçtiğimiz yıl eurosportta 1 hafta süresince, günde 2 saat canlı yayınlanan cumhurbaşkanlığı türkiye bisiklet turu, 24 farklı dilde, 123 ülkede izleyicilere ulaşarak, sportif değerinin yanısıra türkiyenin tarihi ve turistik değerlerinin de ön plana çıkarıldığı dünya çapında “marka bir etkinlik” haline geldi.

    türk bisikleti ve sporu için bu çok önemli gelişmeyi paylaşmak üzere türkiye bisiklet federasyonu 17 kasım 2009, salı günü türkiye spor yazarları derneği aydın doğan eğitim merkezinde bir basın toplantısı düzenledi. toplantıya türkiye bisiklet federasyonu başkanı ve cumhurbaşkanı türkiye bisiklet turu organizasyon komitesi başkanı emin müftüoğlu ile birlikte bisiklet federasyonu, as başkanı ve cumhurbaşkanlığı türkiye bisiklet turu proje koordinatörü ve yarış direktörü abdurrahman açıkalın, turun organizasyon direktörü aydın ayhan güney, turun proje asistanı pınar arpınar avşar birlikte katıldılar. 45. cumhurbaşkanlığı bisiklet turu genel klasman birincisi güney afrikalı daryl impeyde toplantıya katılarak dünya bisikletinin bu tura verdiği önemin altını çizmiş oldu.

    --- alinti ---

    kaynak : http://www.bisikletfederasyonu.gov.tr

    not : copy paste ama düzeltmek için emek de var.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın