resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 3094
    lan bu bildiğin kanat oyuncusu.

    teknik kapasitesi yüksek, topla çevik hareketler yapabiliyor, rahat adam eksiltebiliyor, ortalamanın üstünde hızlanabiliyor, çok iyi pas ve ortaları var.

    neden on numara değil?

    bir on numaraya göre fazla at gözlüklü bu adam. tamam, tekniği sayesinde ince paslar atabiliyor ama oyunu açamıyor. kimsenin beklemediği şaşırtıcı bir yere pas atamıyor. mesela sneijder topu ayağına aldığında sahanın her bölgesindeki ofans oyuncularının gol pozisyonuna girme ihtimali vardı. hagi zaten pozisyona girebileceğini bilmeyen adamı bile pozisyona sokuyordu. bu belhanda kardeşimizin dar bir menzili var. o dar alanda zorlayıp duruyor.

    https://i.hizliresim.com/JQgqZW.png

    selaminko çok güzel yakalamış. belhanda'nın özetidir bu pozisyon. gomis'e attığı pas yüksek teknik gerektiren zor bir pas ama gerek yok. bu pozisyonda gomis'e pas tercihi yanlış. sol tarafında basit bir kısa pasla güzel bir şut yakalayabilecek iki arkadaşı var. belhanda at gözlüklü olduğu için sadece önündeki gomis'i görebilmiş bu pozisyonda.

    anlattıklarım kafanıza yatmayabilir. belhanda iyi bir on numara oyuncusu gibi gösteriliyor çünkü çok yüksek bir tekniğe sahip. fakat yüksek teknik yetmiyor. iyi bir oyun görüşü lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın