resim
Yuto Nagatomo
Takım:FC Tokyo
Mevki:Sol Bek
Yaş:37
Boy:1.70
Uyruk:Japonya
  • 589
    herkes gibi ben de beğeniyorum. iyi bir sol bek, iyi bir futbolcu. bir kere çok hızlı. 1 nisan 2018 galatasaray trabzonspor maçında abdülkadir sağından attı solundan geçmeye çalıştı ama nagatomo izin vermedi. o açık alanda abdülkadir'e izin vermeyecek hızda sol bek ligde neredeyse çok az. bu gibi sol beke has özelliklerini çok beğeniyorum. ama bazı özelliklerini beğenmekten öte hayranım.

    1- iki ayağını da kullanmak futbolda bir nimet. nagatomo iki ayağını da kullanıyor hem de tek ayağı gibi kullanıyor. 30 metreden gelen topu solla tutup sağ ile sürüp tekrar sol ile frene basabiliyor. bu da onu tahmin edilemez bir oyuncu yapıyor ki bu kafaya oynayan takım için bu çok önemli. iki ayağını da kullanabilen oyuncular genelde asıl ayağını kullanır, ihtiyaç olursa diğer ayağını kullanır. nagatomo'nun asıl ayağı yok sanki. sol ile öyle rahat ilişkiye giriyor topla.

    2- hava topları. linnes'i sol bek kullandığımız dönemlerde sivas'tan tutun fenerbahçe'sine kadar herkes linnes'e doğru uzun ve yüksek toplar atıp oraları eşelemeye çalışıyordu. bekler genelde kısa boylu olur ve rakip takımlar bunu dener. nagatomo da ilk geldiğinde ilk kez hamza hamzaoğlu ile antalya bunu denedi. maicon'a uzun toplar attılar ancak nagatomo hepsini aldı. daha sonra sergen yalçın ile konya denedi ancak yine nagatomo hiç hata yapmadı hava toplarında. üstelik linnes'den 7 cm kısa. yıllardır sağ bekte sabri hatta mariano ile bu sorunu yaşadık ama sol bekte riera ve carole yıllardır iyilerdi şimdi de nagatomo yüksek toplarda çok iyi. hem bu boyda hem de pırpır bir bek için bu da çok önemli.

    3- ciğersizlik. tolga ciğerci gibi yeteneği ve oyun zekası çok kısıtlı bir adamı bile ciğersiz diye kullanmak zorunda kalırken, hatta chelsea gibi takımlarda kanteler falan ciğersizlik ile dünya yıldızı olurken sol bekte böyle iyi oynayıp bu kadar yorulmadan devam etmesi çok çok çok önemli. sürekli gidip geliyor, sürekli diri ve karşısında oynayan oyuncuları bu çok yıpratıyor. gerçekten sol tarafta özellikle ikinci yarılarda bir kişi fazla gibi oynuyor bu yorulmazlık sayesinde.

    bu 3 özelliğine hayran olmak ile birlikte soğukkanlılığını ve takıma aidiyetini de çok sevdiğim bir futbolcu nagatomo. biz çok sevdik seni japon oğlan. böyle devam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın