• 32
    taraftar kısmını geçiyorum.

    bir toplumda eğer kutuplaşma, nefret söylemi ve bunlara dayanan fiziksel veya manevi şiddet bitmiyorsa bunun en büyük sebebi "öteki" tuzağıdır.

    bir insan meşru müdafa olmadığı sürece karşısındaki kişiye fiziksel veya manevi bir zarar verdiğinde bunu olumlayan kişi eğer "onlar olsa daha beterini yapardı" diyorsa açıkça şiddet yanlısıdır ve bunu açıkça söyleyemediği için sudan sebepler yaratıp bunların arkasına sığınmaktadır.

    bu tarz insanların çoğunlukta olduğu toplumlarda da sıttin sene toplumsal barış gelmez. çünkü bu insanlar hem adab-ı muaşeretten bihaber, hem totaliter, hem şiddet yanlısı hem de ahlakî değerleri oturmamış kişilerdir. tarafları önemli değildir. hangi taraftan olursa olsun bu tıyniyette insanlardan müteşekkil bir toplumun ihya olması da mümkün değildir.

    bakın konsept olarak "şiiler sünnilere düşman" diye daeş'in katliamlarını olumlamaktan bir farkı yok bunun. onlar kadar zıvanadan çıkmamış olmaları, aynı süreçlere tabî bahaneler yarattıkları gerçeğini değiştirmiyor. ister galatasaraylı olsunlar ister çemişgezeksporlu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın