resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 1874
    kontra taktik hocasıdır.

    dominant rakibe göre hazırlanırsa inanılmaz işler yapar -ki porto, inter hatta chelsea ile yapmışlığı vardır- ancak büyük takım, daha doğrusu atak kültürü olan büyük takım için ideal bir hoca değildir.

    misal vermek gerekirse, 50 yıl şampiyonluk görememiş chelsea ile şampiyon olursanız taraftarın gözünde kral olursunuz, nasıl olduğunuz önem arz etmez; keza inter için de aynı şey geçerlidir. öte yandan bir devri domine eden manu ve real madrid gibi takımlarda ise taraftar, rakibe göre oynamayı değil, dominant ve ön alanda oynadığın futbolla rakibe hükmetmeni ister.

    bugün kağıt üzerinde baktığımızda manchester united’ın kadrosu ciddi anlamda city’den fersah fersah kötü değil. hadi city ile karşılaştırmayalım, yine de premier lig’de oynadığı 3 maçtan 1’inde puan kaybedecek (20g5b5m) bir kadrodan da bahsetmiyoruz.

    başka bir misal vereyim, manu, bugün maç eksiği ile liverpool’un 2 puan önünde. liverpool, harcama olarak bakıldığında manu’nun yanında çok çok mütevazi bir kadroya sahip. ayrıca oyuncu kalitesi açısından da bu takımları kıyaslarsanız salah dışında “manu 11’ine koyarım” diyebileceğiniz bir adam da yok gibi. inanıyorum ki klopp’un elinde bir bailly, mata, bir de gea, bir lukaku (bakın çok adam saymadım) olsa liverpool şu anda +70 puan bandında idi.

    mou belki ingiltere’de biraz fazla kaldı, artık herkes oynayacağı oyunu biliyor. mou ise bazen alışılmışın dışına çıkarak maçın 1-30 dakikaları arasında ofansif bir sekans yakalayıp maçı kopartıyor, sonrasında yine otobüsü çekiyor. bu düzen de fergie ile büyümüş, futbolu fergie ile öğrenmiş united taraftarının hoşuna gitmiyor.

    bence kendisinin yapabileceği en mantıklı iş psg’nin başına geçerek ligi rahat kazanıp maç maç odaklanabileceği clye kafa yormak veya futbol anlayışı ile örtüşen italya ligine gitmek. belki de biraz futboldan uzaklaşıp güncelleme yapması gerekiyor; bilemedim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın