• 444
    sahadaki oyuncular kadar tribündeki taraftarların ve ekran başındaki seyircilerinde yorulduğu maç olmuştur aynı zamanda. galatasaray ilk yarıda maçı hem koparacak hemde çevirecek bir oyun oynadı. galiba (bkz: 11 mart 2017 galatasaray gençlerbirliği maçı)'ndan sonra en erken gölümüzü yedik yine benzer şekilde yediğimiz golden sonra penaltı kazandık ama bu sefer penaltıyı değerlendiremedik. ilk yarıdaki oyunun sebebi yenilen şok golden sonra savunmanın ileri çıkarak geriden açık alan bırakıp konyaspor'un fofana ve volkan şen ile hızlı hücuma çıkma planının uygulanmasıydı tabi buna müsaade eden bir diğer etken ise orta sahada mücadele eden selçuk ve donk'un galatasaray'ın bu seviyedeki oyununda ideal orta ikili olamamasıydı. ndiaye'nin gidişi ve fernando'nun sakatlığı galatasaray'ı resmen orta sahasız oynatıyor konya orta alanda baskı yapınca ne selçuk ne de donk orta alanda top yapamadı. galatasaray başkansız şampiyon oldu teknik direktörsüz şampiyon oldu parasız şampiyon oldu inşallah bu seriye orta sahasız şampiyon etiketinide ekler. maçın yıldızı açık farkla gomis oldu benim için geriye gelip top alması hatta top dağıtması , bitmek bilmeyen coşkusu , enerjisi , kazanma hırsı , daima oyunun içinde olması muazzam. galatasaray'ı öne çıkaran bir diğer etken ise fizik kondüsyon seviyesinin çok iyi olmasıydı hemen hemen oyundan hiç düşmedik.

    muslera: (5) form düşüklüğü yaşadığı kesin ama onun kalitesinde birini bulmak mevcut maddi imkanlarla imkansız. takımda ilk sahip çıkılması gereken oyuncu. gördüğü sarı kart anlamsızdı konyalı oyuncuların zaman yeme hareketleri herkesin gözüne batıyordu zaten dünyanın neresinde hakemle uzun uzadıya polemiğe girersen kart görürsün hakem musleranın kalesine gitmesini bekledi ama muslera uzatınca kart gördü.

    mariano:(5) feghouli'ye attığı paslar ve maicon' açtığı orta hariç çok pas hatası yaptı sergenin taktiğimiydi bilmiyorum ama konya onun tarafına sıkı baskı yapıp alan daraltınca ideal oyunundan uzak kaldı yinede son haftalarda tecrübesine ve oyun zekasına fazlasıyla ihtiyacımız var. gördüğü kart ise yine muslera gibi kendi hatasıydı yaptığı hareket zaten sarı kartlıktı hakem sadece faul verdi kendisi itiraz edince sarı kart gördü.

    maicon: (6) geçen yazmıştım yine yazayım bu adam sezon başında geriden ortasahaya ve terse yani sol kanada adrese teslim paslar atarak oyunu geriden kurup oyunun yönünü değiştirebiliyordu şimdi ise bu pasları çok sık yapmıyor denese bile pas isabet oranı ciddi düşük durumda. kenar yönetiminin tercihi mi yoksa kendi tercihimi bilmiyorum ama savunmadan çıkarken bu adama ciddi ihtiyaç var.

    serdar:(6) çok iyi mücadele ediyor , çok iyi savaşıyor ama ceza sahası içinde ve dışında her an faul yada penaltı yapacak şekilde oynuyor bu konuda biraz kendini kontrol etmesi gerekiyor.

    nagatomo:(7) gelince çoğu kişinin aklında soru işareti vardı ama her maç kendine hayran bıraktırıyor. kısa sürede takımın bir parçası olmayı başarabilmesi ise yüksek karakterde bir futbolcu olmasından kaynaklanıyor.

    donk: (5) maçın en kötüsüydü hiç bir varlık gösteremedi ikinci yarıda çıkması doğru karardı.

    selçuk:(6) donk'a nazaran daha iyiydi en azından bir şeyler yapmaya çalıştı. kornerleri belhandayla paylaşması ve serbest vuruşu maicon'a bırakması yine doğru karardı. yine galatasaray'ın ortasahasız oynadığı gerçeğini değiştiremiyor maalesef.

    belhanda:(7) fena değildi ara pası attı , orta açtı , top tuttu kendisi ne zaman bir şeyler yapmaya başlasa hücumda bir aksiyon oluyor. kaçırdığı gol talihsizlikti maçın kahramanı olabilrdi olmadı maçın sonlarında yorgunluktan pas hataları yapsada belhanda olmadan galatasaray hücumda yarım kalıyor.

    feghouli: (7) maçın iyilerindendi. ilk defa kendisini bu kadar diri gördüm . belhanda ve gomisle ne kadar yakın oynarsa etkinliği o kadar artıyor. ve sezon başından bu yana ilk kez bir maçta sağ kanatta bu kadar koşturup içeriye orta yaptı. bu formu devam eder umarım.

    garry:(5) maçın etkisiz oyuncularındandı. sergen işine iyi çalışmış sağ kanatta mariano'yu ve sol konatta garry'yi iyi kilitlediler. bu diğer maçlar için rakip takımların nasıl önlem alınması gerektiğinide gözler önüne serdi. ben maçın belli dönemlerinde rodrigues'in sağ tarafa geçmesini bekledim ama olmadı.

    gomis:(10) büyük karakter büyük oyuncu iyi ki bizimlesin.

    sinan:(7) uzun aradan sonra ilk defa gelen şansı iyi değerlendirdi. bir gol bir asistiyle maçı çeviren oyuncu olmayı başardı. sinan'ın potansiyeli çok daha yüksek umarım bu son fırsatı olur ve hem kendisini hemde galatasarayı yukarı seviyelere çeker. çünkü buna hem kendisinin hemde galatasaray'ın çok ihtiyacı var.

    linnes:(7) mariano'dan daha derli toplu oynadı yeteneği kısıtlı olmasına rağmen iş ahlakı üst düzey olunca sahada bunu net görebiliyorsunuz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın