resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 2903
    bizim oyuncumuz olmayan topçu. insanlar bu kadar para verildi diye en ufak hareketinde inanılmaz yukarılara çıkarıyor kendisini. ancak gelin görün ki bizim aklımızda olan 10 numara kendisi değil. hatta bakarsak kendisi 10 bile değil. 10 numara beklentilerinin altında oynuyor. kaybettiği toplarla takımı baltalayabiliyor. tabi birde sürekli gergin olması nedeniyle dinamit gibi.

    bir 10 numaradan açıkcası beklentim maç kazandırmasıdır. bu her maç gol, asist yapcak manasında değil. takım kilitlendiğinde sorumluluk alacak gerekince kilidi açacak. gerçek 10 numara zaten budur. mesela en basit örnek wesley böyleydi. attığı goller verdiği paslar aklımızda. yada diğer takımlara bakalım talisca mesela. yada fener için guiliano bu şekilde. ama bizde bu özellikte bir oyuncu yok belhanda da bu özellikte değil.(feghouli kilit açacak tarzda ama 10 numarada sırıtıyor.)

    neyse sonuç olarak bizim aradığımız kendisi değil. tudor'un sisteminde herkes koşacak olduğu için belki kendisi alındı. ama gerçekçi bakarsak kendisinin koşması takıma yarar sağlamıyor. evet 10 kişi pres güzel birşey ancak boş pres ve efor kaybı saçma.

    kendisinin en büyük özelliği dikine dribling edebilmesi. bunun dışında arada iyi pas atabiliyor. ama daha çok hatalı pas veriyor. benim açımdan tek önemli artısı dribling etmesi ki 10 numara denince genellikle dribling konusunda zayıf imajı oluşur. kendisini 10 değil 4-3-3 oyunun orta 3'lüden kullanıp biraz da kafasını verdirmesini sağlarsak verim sağlayabiliriz.

    4-3-3 demişken en güzel örnek city var. fernandinho-de bruyne-silva. bu adamların olduğu bir 3 lü var. bakınca fernando tek başına kurtarıyor orayı. bruyne ve silva baskı yapıyor. daha çok bruyne baskı ve top kapmada iyi 10 numara değil 8 gibi kalıyor.

    tam aslında bizim istediğimiz ve belhandanın uyacağı sistem 4-3-3. bakalım terim deneyecek mi düzgün halini.
App Store'dan indirin Google Play'den alın