resim
Garry Mendes Rodrigues
Takım:Ankaragücü
Mevki:Sol Kanat
Yaş:33
Boy:1.73
Uyruk:Yeşil Burun Adaları
  • 1202
    herkes kendisinden çok memnun düşünceler paylaştığına göre bu yazının vakti gelmiştir. efenim şimdi rodrigues harika ya, uçuyor kaçıyor, havada üç yüz altmış derece dönüp rövaşata falan çekiyor ya, hah işte en ufak tökezlemede aynı oyuncu için şu cümleler yazılacak:

    ''bruma'nın sağ bacağı etmez bu adam, ilk teklifte üçe beşe bakmadan gönderilmesi lazım.''
    ''beyinsizin teki bu ya, fatih hocanın yerinde olsam bir dakika bile oynatmam bunu.''
    ''kaçırdığı pozisyonları atmış olsa maç bizimdi, yasin denen herif bu garryzekalıdan iyi.''
    ''bir de premier ligten teklif var diyorlar hahahaha menajer oyunlarına bir uyanamadınız gençlik!!''

    hatta yukarıdakiler yetmeyecek, ben demiştim orgazmı yaşanacak ulu orta yerde:

    ''alın abi en ofsayt entrylerimde duruyor, her zaman söyledim bu heriften bize zerre fayda gelmez.''
    ''ahahah ne oldu ya geçen hafta uçup kaçıyor demiştiniz o gün de söyledim bugün de söylüyorum kendisi rezalet bir kanattır.''
    ''sıradan bir kanat oyuncusu olduğunu dünya alem anladı bir bizimkiler anlayamadı. anadolu takımı topçusu...''
    ...

    peki ya gerçekler?

    her tökezlemede garry'nin sıradan bir oyuncu olduğunu söyleyenler bir tarafa kendisi modern futbolun önemli vasıflarını barındıran değerli bir futbolcudur. evet, ilk geldiği gün de bugün de, yarın bir gün kaybettiğimizde de değerli futbolcudur. nedenleri de gayet net aslında. bir defa kondisyon seviyesi bir açık oyuncu için müthiş seviyede. öyle bir seviye ki bu, yaratıcılığını kaybetmeden 90 dakika boyunca verimli press yapabiliyor, rakip kontrataklarında tek başına rakibi kovalayabiliyor, savunma koşularına ve kademeye katılabiliyor. ikinci artısı da ayağı yere nispeten sağlam basan bir kanat oluşu. gözünüzün önüne bruma'yı getirin, eğreti duran ve asla potansiyeli ölçüsünde rakibi zorlayamayan bir oyuncu. özellikle yakın markajlı oyunlarda kilitlenen çünkü en ufak hamlede topu lank diye kaybeden bir kanat. işte rodrigues öyle değil, rakip hamle mi yaptı hemen vücudunu araya sokarak topu kurtarmaya gayret ediyor. rakip omuz mu koydu, ayakta kalabiliyor, formasından mı çektiler, yolunu mu kapattılar bir şekilde sağlam yapısıyla aksiyonun içinde kalabiliyor.

    ve tümünü geçin oyuncuyu 7 mevkide birden kullanabiliyorsun. sağ bek, beşli savunmanın sağı (rwb), sağ açık, sol bek, beşli savunmanın solu (lwb), sol açık ve forvet. hiçbirinde de sırıtmaz oynar.

    yedek bıraksan, afra tafra yapmaz oynar.
    çok koşup savunmaya katkı sağla desen ''ben yıldız oyuncuyum koşmam'' demez, oynar.
    verdiği katkı olarak takımın en iyilerinden olmasına rağmen sözleşmesine zam istemez, oynar.

    oynar da oynar.

    takımın hücum aksiyonlarının hemen hepsinde yer alması, her maç yaptığı sayısız koşuyla rakip savunmaların dengesini bozması, bıkmadan usanmadan maçın başından sonuna gerek hücumda gerek geride press uygulaması, toplu hızlanmasını arttırmasının yanında son vuruşlarını da gözle görülür seviyede geliştirmesi, maçın içinde 3 gol de atsa 5 asist de yapsa bir an bile sinan gibi yasin gibi artist artist dolanmaması, yardımlaşmadan ve takımdaşlıktan asla ödün vermemesi bir yana dursun,

    ilk puan kaybında da, hele de az biraz kötü oynamışsa, yine beyinsiz olur, gerizekalı olur, anadolu takımı seviyesinde olur, transfer haberleri menajer uydurması olur, attığı goller yaptığı asistler tesadüfi olur. emin olun ki bunlar olur.

    sonuç olarak, galatasaray taraftarlarının birçoğu affedersiniz hıncal'dır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın