• 24
    sözlükte de toplumda da fazlaca anlam yüklenip, dallanıp budaklandırılan kavram. her şeyden önce eleştiri olumlu olmak zorunda değildir, eksikleri gösterdikten sonra öneriler getirmek zorunda da değildir. eleştiri, bir olayın, olgunun ya da kişinin olumlu ve/veya olumsuz yönlerini ortaya koymaktır en sade tanımıyla. şunu da ekleyeyim, kavramın ingilizcesi de genelde olumsuzluğu içeriyor.

    https://en.oxforddictionaries.com/...definition/criticize
    https://dictionary.cambridge.org/...ry/turkish/criticize

    konumuz nitelikli eleştiriyse, o zaman daha öznel bir alana giriyoruz. kime göre neye göre nitelikli? bu sorunun net bir yanıtı yok renktaşlar. o yüzden birbirimize toleranslı olmak durumundayız. hepimizin öncelikleri, duyarlılıkları, deneyimleri farklı. bırakalım herkes -hakaret etmediği sürece- istediğini dile getirsin, eleştirsin, eleştireni eleştirsin, eleştireni eleştireni eleştirsin. tolerans gösterelim. içini dökene, öfkesini kusana, şuna buna... bir gün bizim de aynı toleransa ihtiyacımız olabilir.

    "eleştiri kime göre neye göre nitelikli?" sorusuna olası bir yanıt arayanlar şuradan yararlanabilirler, eski ama güzel bir site:
    http://www.safsatakilavuzu.com/giris.htm
App Store'dan indirin Google Play'den alın