resim
Serdar Aziz
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Stoper
Yaş:33
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 2080
    galatasaray taraftarı genelinde geçen sezondan sonra kredisi düşük olsa da sezon başından beri istikrarlı bir şekilde iyi performans göstererek kendini kabul ettiren, sakat sakat oynamaya gayret eden cesur stoperimiz. her savunma oyuncusu hata yapabilir. 18 şubat 2018 kasımpaşa galatasaray maçındaki pozisyonda da serdar'ın hatası olduğunu düşünüyorum. yerden kayarak çok temiz bir şekilde kesebileceği bir pozisyonda dengesiz bir müdahale yaptı, penaltıya dolaylı yoldan sebebiyet verdi. ama pozisyonu bir de başka gözle yorumlayıp, bir adet de tespit yapmak istiyorum.

    malum fenerbahçe maçlarında bu tarz pozisyon olduğunda 1-2 kameradan sürekli aynı görüntü gösterilir, spiker ve yorumcu aktif yorum yaparak daha maç bitmeden fenerbahçe aleyhine hata yapıldığına dair algı oluşturmaya başlarlar. bizde ne hikmetse 4. 5. kamera açıları çıktı ortaya. neyse, değinmek istediğim konu bu değil. bu açılardan birinde serdar'ın rakibe teması olduğu net bir şekilde görülüyor. ama şöyle değerlendirelim pozisyonu. bu temas olmamış olsun. rakip oyuncunun topu alıp devam etme şansı var mı? yok, çünkü serdar topu kesmiş durumda. evet dengesiz bir müdahale yapmış, müdahalede adama da vurmuş ama topu da almış. yanlış bilmiyorsam hakemlikte müdahaleler değerlendirilirken topa müdahale olup olmadığı da rakibe müdahale olması kadar esas alınır. topa müdahale olmasa pozisyon net bir şekilde penaltı, hiçbirimiz de bir şey diyemeyiz. şunu kabul ediyorum: pozisyona teması gördükten sonra kimse net bir şekilde penaltı değil diyemez, yoruma açık denilebilir. ama galatasaray taraftarı olarak bu pozisyonu bu kadar çabuk penaltı olarak kabullenip, serdar'ı acımasızca eleştirmek yanlış bir strateji.

    yapmak istediğim tespit şu. bu pozisyonun bir beşiktaş maçında olduğunu, pepe'nin penaltı yaptığını düşünün. beşiktaş taraftarı (ve yönetimi, hocası) pepe'yi mi eleştirirdi, hakeme veryansın mı ederdi? konya'nın elinden hakemle kurtulmalarına rağmen (aynı maçta belki kırmızı kartlık bir hareketi olan) talisca'nın sarı kartına nasıl tepki verdikleri ortada. veya fenerbahçe aleyhine olduğunu düşünün. tepkiler nasıl olurdu, basındaki yorumlar nasıl olurdu? tinerci vesaire diye dalga geçiyoruz ama neden biz aynı desteği veremiyoruz? sezon başından beri aleyhine en çok hata yapılan kulüp olmamıza rağmen, geçen sezon şampiyonluk yarışından nasıl koparıldığımızı bilmemize rağmen, camia olarak neden biz kendimizi bu kadar çok ezdiriyoruz? basında güçsüz olduğumuz bir gerçek, bu kısa vadede de düzelecek bir şey değil gibi maalesef. ama en azından yönetim ve taraftar olarak takımın arkasında, yarıştığımız kulüpler ve diğer tüm rakiplerin karşısında daha güçlü bir duruş sergilememiz gerek diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın