resim
Garry Mendes Rodrigues
Takım:Ankaragücü
Mevki:Sol Kanat
Yaş:33
Boy:1.73
Uyruk:Yeşil Burun Adaları
  • 1103
    sol kanatta oynadığı zaman verimi düşen kanat oyuncusu. ve bu durum takımda bir kadro mühendisliği hatası olarak yorumlanabilir. çünkü feghouli de kariyerinin verimli yıllarını sağ kanatta yaşamış. hocalar da genelde feghouli'nin maksimumunu garry'ye tercih ederler.

    ancak işin tuhaf yanı ortada bir kadro mühendisliği hatası yok. rodrigues bize geldiğinde klasik bir soldan içe kat eden ters ayaklı oyuncuydu. ancak bu görevi layıkıyla yerine getirebilmek için karar mekanizmanızın çok gelişmiş olması gerekiyor. ve karar vermede yaşadığı sıkıntılar da herkesin maulumu.

    bu sene başında biraz da mecburiyetten sağ kanatta başlayınca canavar çıktı adamın içinden. burada oynayınca markaj edilemiyor bir şekilde çizgiye inip açıyor ortasını.

    sağ kanatta neden daha verimli olduğu meselesine gelince, burada daha çok ezberlenmiş kalıplar üzerine hareket ediyor ki bu çok doğal. kanatta sıfira inip ön direğe veya kaleye paralel çıkaracağınız her top, doğru koşuların yapıldığı bir takımda gol pozisyonları yaratır ve bizde de yaratıyor.

    ben kendisinin hücumdaki en verimli elemanımız olduğu kanaatindeyim. ancak onu verimli kullanmamız için sağ kanada atmamız gerek. o sağa atılınca feghouli sola geçecek çünkü gördük ki merkezde belhanda oynamak zorunda. 8 şubat 2018 galatasaray konyaspor maçında fatih hocanın garry'yi solda düşündüğü izlenimine kapıldım ki bu bence çok yanlış olur.

    burada da feghouli'nin yeni bir oyun tanımını kabul etme zorunluluğu doğuyor. çalışkan, kısa paslarla hücuma hareket katacak ve sol kanattan ceza sahasına yaptığı koşularla pozisyona girecek bir kanat forvet. bence feghouli bunun altından kalkar. bu yüzden feghouli sağda daha iyi oynuyor diye garry'yi solda kullanmak mantıksız geliyor bana.

    tabii "fatih hocam bilir işini." ilerleyen haftalarda hücum oyuncularını nasıl kurgulayacak merakla bekliyorum. çünkü galatasaray'ın solu da türkiye siyaseti'nin solundan hallice. sağ tarafa büyük bir yığılma var ve bizim bunu bir şekilde tüm sahaya dağıtmamız gerekiyor. ancak bunu yaparken sağ tarafta dokunmayacağımız oyuncuların başında da garry geliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın