resim
Sabri Sarıoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye U18
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 10073
    sosyal medya tarafından orta açamamasıyla mimlenmiş ancak asıl sorunu defans yapamaması olan sağ bekimsi. kendisi bizdeyken de beni ileri gidip geri dönmemesiyle, pozisyon kaybetmesiyle ve yalancı savunmalarıyla çıldırtıyordu. ligimizde galatasaray hariç birkaç takımı dikkatle takip ettiğimden bazı istatistikler sunmak istiyorum;
    özellikle ligin ilk haftalarında sabri göztepe'de de galatasaray'da yaptığı yerini kaybetme, ileride kalma gibi hataları yapmaya devam etti. göztepe'de 2017-2018 sezonunun ilk 11 maçında sağ bek olarak ilk 11 oynadı ve ilgili maçlarda göztepe 21 gol yedi. sezonun devamında göztepe'de sağ bekte tanju kayhan oynamaya başladı ve sezonun geri kalan dokuz maçında sabri yalnızca 2 maç ilk 11 oynadı. bunlardan birisi kazandığımız 3-1'lik maç *, diğeri 0-0 biten ve beto'nun * devleştiği 5 şubat 2018 trabzonspor göztepe maçı. sabri ise bu iki maçta sadece trabzonspor maçında sağ bek oynadı.
    kısaca sabri, bahsettiğim bu son 9 maçta yalnızca biri sağ bek olmak üzere 2 kez ilk onbir oynadı, onun dışındaki maçlarda ise orta saha oynamak üzere sonradan oyuna alındı. göztepe ise bu 9 maçta 8 gol yedi ve bu 9 maçın beşinde kalesinde gol görmedi.
    tüm bunlarda etken olarak sabri'nin oynatılmamaya başlandığı haftada göztepe ilk onbirinde diğer bir değişiklik mathieu peybernes yerine milos kosanovic'in oynaması ve ön liberoda rajko rotman'ın denenmeye başlaması oldu ve ligin ilk 11 haftasında 21 gol yiyen ve yalnızca bir maçı gol yemeden geçiren göztepe, geri kalan 9 haftada 5 maçta kalesinde gol görmeyerek yalnızca 8 gol yedi.
    tüm bu göztepe adına düzelen istatistiklerde sorun tek başına sabri olmadığı aşikar ancak sezon başından beri maçlarının büyük çoğunluğunu izlediğim göztepe'de sağ bekte yaptığı alan kayıplarıyla çok gözüme batıyordu kendisi.
    sabri, yıllardır takımımızda oynarken açıkçası abartıldığı kadar, yapamadığı ortalarla değil de defansif yetersizliğiyle, hatalarıyla gözüme battı. kendisinin hiçbir zaman tam bir sağ bek olduğunu da düşünmedim. belki bizde rotasyonda ya da anadolu kulüplerinde ilk onbirde sağ açık olur ancak göztepe'de bile sağ bek olamamıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın