resim
Bafétimbi Fredius Gomis
Takım:Kawasaki Front.
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.84
Uyruk:Fransa
  • 1815
    umarım yanılıyorumdur ama kendisi fatih terim'in futbol anlayışına uygun bir forvet değildir. sezon ortası teknik direktör getirmenin de bu gibi sıkıntıları oluyor işte. gomis sene boyu bizim en büyük starımızdı. pek çok maçta top class performanslar sergiledi ancak hoca değişimiyle kendisinden beklenenlere yeni eklemeler oldu ve bence bu sebeple performansı da biraz düştü.

    fatih terim'in oyununda pres hücumda başlar ve bunu forvet oyuncusu başlatır. (bkz: johan elmander) (bkz: hakan şükür) ayrıca forvet oyuncusunun zaman zaman orta sahaya yardım etmesi top alması takımı rahatlatması istenir.

    ve maalesef gomis bu işleri neredeyse hiç yapmıyor. kaleciye ve stoperlere preste çok istikrarsız. istikrarsızlığı maç maç da değil, maç içinde istikrarsız. eğer topu alamayacağını düşünüyorsa rakibi bozmak için yalandan koşu bile yapmıyor.

    orta sahayı rahatlatma konusunda fatih hoca geldikten sonra bir kıpırdanma olsa da burada da çok zayıf. hatta genelde top rakipteyken ofsayt konumunda bekleyip aktif dinlenme yapıyor. doğal olarak takım boyu uzuyor. bu fatih hoca'nın asla kabul edemeyeceği bir durum.

    bana kalırsa bu konuda tudor doğrusunu yapıyordu ancak bu ahım şahım bir doğru değil. teknik direktörlerin yüzde 90'ı zaten elinde gomis gibi bir forvet varsa ona komforlu bir alan oluşturur. fatih terim'in ise ona bunca başarıyı, ünvanı getiren bir oyun anlayışı var. bu anlayışı devam ettirmek istemesinde bir tuhaflık da görmüyorum.

    fatih hoca 2012-2013 sezonunda burak yılmaz'la benzer bir sorun yaşamıştı. burak kısa bir süre yedek kaldıktan sonra o sene kariyerinin en komple forvet performansını göstermişti. o zaman kazandığı bazı özellikleri şimdi tekrar kaybetti hatta.

    terim, gomis'i de bu ikna sürecinde iyi yönetmek zorunda. çünkü gomis'in buna ikna olması burak kadar kolay olmayabilir. sezona rüya gibi bir başlangıç yapmış, gayet iyi bir kariyeri ve yıllardır alışık olduğu bir oyun tarzı var.

    bu kısmi sorun çözülene kadar gomis'in formsuz ve ikna olmamış performansını doğal buluyorum. ancak futbola yıllarını vermiş ve kazanmaya bu kadar aç iki kişinin, bir orta yolu bulacağına; gomis'in bizi şampiyonluk yolunda sırtlayacağına inanıyorum, en azından öyle olmasını umuyorum. gomis plan dışı kalırsa işimiz bir hayli zor çünkü.

    edit: imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın