resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 2441
    10 numaradan beklentinize göre size vereceği değişecek oyuncu. öncelikle 10 numaradan beklentiniz ney bunu kestirmek lazım. benim beklentim; şut çekebilen, ara topları atabilen, inanılmaz oyun görüşü olan, kolay kolay hata yapmayan, top ayağına gelince rakip takımı tedirgin edecek, her an herşeyi bekleyebileceğiniz bir oyuncu.
    bu yazdıklarımdan kaçını belhanda yapabiliyor? kendim açısından madde madde yazıyorum.
    şut çekebilen; en büyük fail bu. 4 şubat gs sivas maçında ceza yayına yakın konumda önü açıkken bile kaleyi düşünmüyor. böyle devam ederse rakip boş bırakacak ki bırakıyor, ve forvetlere baskı artacak. 10 numaranın şut tehdidi forveti rahatlatır.
    ara topları atabilen; bu konuda iyi ama çok saçmalıyor. 10 denemeden 1'i tutuyor. zaten tutmayanlar ya rakip için kontra ya da bizim için atak öldürüyor.
    kolay kolay hata yapmayan; 10 numara da hata yaparsan genelde ya ceza yayında olursun ya da kendi orta sahanın biraz ilerisinde. tam yığılmışken gelir bu hatalar. bunun dönüşünde gol yeme olasılığı yüksek. he işte bizim bu arkadaş çok hata yapıyor. bu sene 3 gol yedirdi yanılmıyorsam. tabi bunlar net yedirdikleri.
    top ayağına gelince rakip takımı tedirgin edecek; bu konuda eksik. biraz şut tehdidi ile bağlantılı. dikkat edin belhanda oynarken baskı çok gelmiyor. çünkü tehdit özelliği yok doğal olarak basketbol da şut atamayan oyuncu konumuna geliyor.
    her an herşeyi bekleyebileceğiniz bir oyuncu; bu ise muallak. bazen herşeyi yapabilir, bazen yapamaz. ama rakibi korkutmadığı kesin.
    yukarıda yazmadım adam eksilten; bunu çok iyi yapıyor. ama bokunu çıkarıyor. o yüzden atak öldürebiliyor.

    şimdi gelelim bunlar dışında bu arkadaş ne yapıyor. herkes mücadele ediyor yazıyor. sağolsun bu 10 numara ise etmese de olur. kimse messi'den geri gelip top çalmasını beklemez. bizde beklemiyoruz. ileride taşısın kafi.

    şimdi bu arkadaş 10 numara olarak yetersiz. 8 numara olarak ise kafası dalgın ve çok pas hatası yapıyor. bu nasıl oynar düşünmek lazım. benim düşüncem bunu oynatacaksak 4-3-3 dizilmeliyiz. 1 adet çapa önlerine belhanda-selçuk,tolga,donk vs, şeklinde. bu sistem iş yapabilir dikine giderek ama onun dışında iş yapamaz.

    ayrıca rakip oyuncularla kıyaslarken adamların katkısına bakmak lazım. futbol istatistik olarak kaç çalım attınla olmuyor. öyle olsa sokak futbolcusu çağıralım takılsınlar. gui ve talisca bu sene gol ve asist 2lisi olarak gidiyorlar. gui gidince fenerin hali ortada keza talisca da öyle. ama belhanda gitti diye kötü değiliz biz. belhanda varken de aynıydık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın