resim
Papa Alioune Ndiaye
Takım:Pendikspor
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:33
Boy:1.80
Uyruk:Senegal
  • 1583
    saçma sapan bir habere konu olmuş futbolcu. hayır adam 17 maç oynamış, 25 ve 50 maç oynadığı takdirde ödenecek meblağlar olaya dahil edilmiş. bir de maaşının 750 bin €'sunu eski kulübüne ödediği iddia edilerek 4 yıl bizde oynaması sonucunda toplamda 12 milyon €'ya mal olacağı ve 16 milyon €'ya satılması durumunda kulübün kasasına 4 milyon € gireceği söylenmiş.

    tipik bir erhan telli haberi. neresinden tutsanız elinizde kalıyor.

    diyelim ki bütün söyledikleri doğru. bir kere ndiaye 17 maç oynadı. yani o 25 ve 50 maç oynaması durumunda ödememiz gerekecek olan 1,5 milyon €'luk meblağı oradan çıkartıyoruz.

    ikinci olarak ndiaye'nin maaşından 750 bin €'yu her yıl osmanlıspor'a ödeyeceği iddia edilmiş. hadi bu da doğru olsun. burada bize giren çıkan ne var? ndiaye ödeyecek bu parayı. evet galatasaray 750 bin € daha az ödeyebilirdi bu futbolcuya. ama bu başka bir tartışmanın konusu. kaldı ki ndiaye bugün giderse biz zaten hiç maaş ödememiş olacağız kendisine.

    sonuçta bakalım erhan telli'nin tüm söylediklerinin doğru olması durumunda matematik ne diyor?

    ödenmiş bonservis: 7,5 milyon €
    oyuncuya yapılacak yıllık ödeme: 2,75 milyon € (maç başılarını koymuyorum hadi)

    madem 4 yıllık hesaplıyoruz, toplamda 18,5 milyon €'ya mal oluyor bize ndiaye. eh 50 maç oynadı bu koşullarda. ödedik mi 1,5 milyon € daha. etti mi size 20 milyon €.

    diyelim ndiaye'yi 16 milyon €'ya sattık bugün. haydi erhan'ın uydurduğu 750 bin €'da cebimizden çıkmış olsun. yalan ama olsun (ki bunu hesaba dahil etmemem lazım zira maaşını ikiye böldüm, o para onun içinde aslında ama yine de koyuyorum bakın). ndiaye de bütün alacaklarını almış olsun. yarım sezonluk 1,375 m €. maç başılarını bizim aleyhimize koyayım bu sefer. etsin 1,5 milyon €.

    şu an ndiaye için kasamızdan çıkan para 7,5 + 0,75 + 1,5 = 9,75 m € oluyor. peki erhan beyin 4 yıllık hesabına göre bizden ne kadar para çıkacaktı? 20 milyon €. en az.

    peki ne oluyor bu durumda? biz hem 11,25 m €'luk bir maliyet azalmasına gidiyoruz hem de üstüne 16 m € para alıyoruz. bu açıdan baktığımızda ndiaye konusunda aslında 26,25 m € kardayız.

    matematik bunu diyor bana. yanlışım varsa düzeltin lütfen.

    ekleme:

    tabii haberin kendi içindeki tutarsızlığı ortaya çıkınca erhan telli "yeni öğrendim ki bu para zaten ödenmiiiiş, çek verilmişşş !!!11birbir11" diye twitter'dan yazmış. ya arkadaş, neyse.
App Store'dan indirin Google Play'den alın