resim
Deniz Naki
Takım:Kurdistan Düren
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:34
Boy:1.76
Uyruk:Almanya
  • 325
    başlığında yine saçma sapan tartışmalara sebebiyet vermiş futbolcu. kendisi de kendisinin 180 derece zıttı görünüp temelde aynı politik duruşa sahip olanların benzerlikleri ilgi çekmektedir.

    ortalama bir türk milliyetçisi kürt halkı için "siz aslında yoksunuz, diliniz yok, size dilinizi ingilizler verdi" derken ortalama bir kürt milliyetçisi de "türk diye bir ırk yok, bunlar aslında çin hanedanı'ndan kopan bir grup" demektedir. ikisi de tarih, sosyoloji, lisaniyat gibi bilimlerden bihaberdir. hatta bunların çoğusu kendi dillerini okuyup yazmayı bile bilmez. -de, -da ayıramaz, soru ekini kesme işaretiyle ayırır vs. bunların yanında ikisinin de mide bulandırıcı bir kardeşlik edebiyatı vardır.

    bu tiplerin ülkenin veya dünyanın ekonomik yapısıyla alakalı bir şey konuştuğunu asla duyamazsınız. insan hayatının birincil belirleyicisi iktisattır fakat bu iki toplam asla size bu konuda elle tutulur, mantıklı, tutarlı 3-4 kelimeden oluşan bir cümle kuramaz. çünkü iktisat, üzerine okumayı, düşünmeyi, tartışmayı gerektiren bir bilimdir. olur da iktisadi bir cümle kurarlarsa; kürt milliyetçisi, "sömürgeci türk devleti" diye söze başlayıp kendi feodal ağalarına dokunmadan abd güzellemesi yaparak cümleyi bitirir. türk milliyetçisinin ekonomik vizyonu ise "kominisler herkesi fakir yapacak, bor çıkaramıyoruz"dan ibarettir.

    hayatı şekillendiren ilk şey iktisattır. sahip olduğunuz dil de kültür de iktisadi hayata göre şekillenir. adaletli bir iktisadi yapıyı hedeflemeyen, birileri zenginleşirken bütün toplumu her geçen gün daha da yoksullaştıran bir ekonomik sistemden nemalandıkları için milliyetçiler, sosyoekonomik adaletsizliğin yılmaz-yıkılmaz savunucularıdır. çünkü bunlara göre kendileri sömürmeli, diğerleri itaat edip onları rahat ettirmelidir. bunları sömürünün varlığı değil sömüren kesimin kendileri olmaması rahatsız eder. ikisi de kendilerini sömüren türk ve kürt burjuvazilerinin aleyhinde tek kelime konuşmak bir yana dursun burjuvazi olmadan aç kalacaklarına inanırlar. onlara göre burjuvazi "fakirlere istihdam sağlayan ve onlara ekmek veren"dir.

    benim tavsiyem ikisinin de yanında yer almayın. içi boş sloganlarla kafayı doldurur, kendiniz gibi 3 kişi bir araya geldiniz mi ekmeği için mücadele edenlere saldırır, mücadelelerini baltalarsınız. durup durup bağlı bulunduğunuz ırkı övüp akşam işten eve geldiniz mi pişirmeye malzeme bulamadan zıbarırsınız. sizinle aynı ırktan insanlar boğaza karşı yalılarında otururken siz faturalar, ulaşım ücretleri, ev kirası gibi giderlerinizi karşılayamazsınız ve bununla mücadele etmenin yöntemlerini aramazsınız.

    fakat... zenginseniz, milliyetçi olmanızı anlayabilirim.

    deniz naki de kürt milliyetçisi bir futbolcudur. o kadar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın