• 49
    yaştan kurtaramadığım gruptur efendim. *

    tüh, bir 10 sene önce doğsaymışım, çok güzel olacakmış be!

    ne yapmak lazım bu durumdan kurtulmak için, büyüklerimiz yol yordam gösterseler bizlere bari. yani 88'de doğmuş olmam problem göründüğü üzere, mahkeme kararıyla yaşımı 10 yaş büyütsem 78 doğumlu olsam kurtarır mı? ya da daha fazlası mı gerekir? babam 60 doğumlu çünkü 78'den öncesi onun için sıkıntı olabilir bu sefer.

    şakası bir yana, 14 senelik çileyi çekenler bizim kadar yoğun çekti mi bunu bile tartışabilirim. çünkü o 14 sene yaşanırken insanların her anını galatasaray ile paylaşabileceği imkanlar çoğunun kısıtlıydı. bugün sabah kalkıp "dünyadan haberimiz olsun" diyerek bir internet sitesine girip habere bakmak istesek "galatasaray'da kaos" haberi görerek güne başlar durumdayız. sosyal medya olsun, sözlük olsun her platformda gününün büyük çoğunluğunu her gün galatasaray'a ayıran insanlardan ibaretiz.

    sadece son 3 senede 14 senelik çilenin daha fazlasını çektik demiyorum elbette, ama 14 senelik çile 3 yıla sıkıştırılsa nasıl olur sorusu sorulsa hah işte tam bugünümüz olur. eksiği değil, fazlası değil.

    ve derdim başarı da değil. ha başarılı olalım dursun özbek kalsın mı yani bu mudur iyi gün taraftarlığı? hayır. iyi gün taraftarlığı takımı iyi giderken derbiden derbiye ya da şampiyonluktan şampiyonluğa bu takımı hatırlamaktır. böyleleri çok var, görürsünüz. bir de kaos taraftarları vardır, takım iyi giderken ya da şampiyon olurken değil de kaos günlerinde ortaya çıkarlar. her ikisi de extreme durumdur.

    olması gereken takımın arkasında mısın? arkasındasın. "galatasaraylılık ölçer" diye bir cihaz icat edilemedi ki şu dibine koyduğumun dünyasında ölçelim kim ne kadar galatasaray'lı, buna göre liste yapalım. benim için hepsi galatasaray'lıdır. iyi günde olan da kötü günde olan da.

    buna göre de insan yaftalamayın. zaten bölünmüş, dağılmış durumdayız. bir de bu muhabbetten bölünelim iyice iş ateş - güneş olayına gitsin öyle mi? isteğiniz buysa gitsin. ama ben içinde kabul edilmesem de galatasaray'ın arkasındayım, yanındayım, yandaşıyım, taraftarıyım. hatta şu kadar ki, eminim bir çoğunuzun belki en fazla bir kez okuduğu o kulüp tüzüğü varya, hah ben 13 ocak 2018 galatasaray olağanüstü seçim genel kurulunun 92. değil 93. maddeye göre yapılacağını seçim açıldığında tüzüğü açmadan biliyordum.

    92 ve 93. madde ne mi? kulübün sitesinde tüzük var, aç oku.

    iyi gün mü kötü gün mü taraftarıyım ona da karar verici, kendini "galatasaraylılık ölçer" zanneden arkadaşlar karar versin...
App Store'dan indirin Google Play'den alın