resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:Fenerbahçe
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 1776
    oyun tarzını beğenmemek elbette anlaşılır ve benim de katıldığım bir durumdur. ancak adamın manchester kariyeri gayet başarılı.

    kendinden önceki 3 senede sadece 2 kupa kazanabilen ve şampiyonlar liginde çeyrek finalden öteye(ki onda da ferguson' un mirasını yediler ferguson sonrasında) gidemeyen bir takımı aldı mourinho. ilk senesinde 3 kupa kazandı. tamam, elbette manchester united için şmapiyonlar ligi ve şampiyonluk hariç hiçbir kupa birinci öncelik değildir ancak ingiltere ligi dünyanın en zor ligi, inanılmaz bir rekabet var en az 4 tane net şampiyonluk adayı var her sene başında. manchester united, ferguson sonrası o kadar çaptan düşmüştü ki şampiyonluk yarışında bile yer alamıyordu. mourinho ilk senesinde hem avrupa ligini alarak takımı şampiyonlar ligine taşıdı, hem 2 kupa daha aldı. bunları yaparken de topladığı puan 69' du ligde. kendinden önceki 3 sezonun puanları ise 64-70-66 diye sıralanıyordu. yani kendinden önceki sezonlara kıyasla ligde bir atılım yapmasa da tek sezonda 3 kupa birden aldırdı takıma.

    bu sene de şampiyonlar liginde 15 puanla grup lideri olarak 2. tura çıktı ki bu, manchester' ın ferguson sonrası gruplarda topladığı en yüksek puan. ligde de 15 maçta 35 puanla 2. sırada ki şu performansa göre sene sonu ortalaması 80' i geçecek. öyle bir manchester city izliyoruz ki bence 90' u bulacaklar ama manchester united' ın bu sene 80 puanı geçmesi berbat geçen son sezonlara kıyasla ciddi bir başarı olur. ondan sonraki sene ise hedef elbette direkt şampiyonluk.

    bu sene oynadığı büyük maçları da(ilk 6 sıradaki takımlar) yazayım;

    liverpool deplasmanı : 0 0 (b)
    chelsea deplasmanı: 1 0 (m)
    arsenal deplasmanı: 1 3 (g)

    içeride tottenham: 1 0 (g)
    içeride city: bu hafta oynayacaklar

    city' yi yenemezler diye düşünüyorum ama beraberlik de iyi sonuç olur bu sene için.

    (bkz: 10 aralık 2017 manchester united manchester city maçı)

    edit: otsukarciuyardı da düzelttim sağ olsun. city maçına deplasman demişim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın