• 825
    renkdaşlar, bu seneki (2017-2018 sezonu) kadro yapılanmamız çok kötü şampiyonluk hayal olduğu gibi başka bir kupa kazanma şansımız da yok sayılır. öncelikle geçen seneki uzun sayısındaki problemi niceliksel olarak çözsek de nitelik olarak çözemedik. sezonda başarılı olmak için transferler en önemli kriterdir; quigley dışında tek bir efektif transferimiz de yok zaten. onu da moriah sakatlanmasa ve aziz yıldırım'ın inadı tutmasa alamazdık. tabii ki başarıdan ne anlaşıldığına da bağlı bu. yenilmez armada için başarı ölçütü kupa sayısıdır. takıma aidiyet duyacak sporcu kazandırmak yahut yetiştirmektir. bu iki kriterde de geçen sene bir başarımız yok.

    daha önce aldığımız bir kupada son dörde dört mahalli takımla girip hiçbir varlık gösteremeden elenmek başarı sayılamaz. türkiye kupasında elenip teknik olarak cumhurbaşkanlığına kalifiye olamamak da başarı değildir. ligde çıplak gözle bakıldığında agü'den, ydübgd'den, maalesef fenerbahçe'den açık ara geri olmak; hatay'ın, mersin'in ve beşiktaş'ın kadro kalitesine yakın olup rotasyonda özellikle uzun rotasyonunda bunlardan bile geri kalmak yeteri kadar utanç vericiydi.
    zaten agü'den bu sene oyuncu transfer etmemiz bunu doğrulamıyor mu? uzun sayısını arttırmamız geçen sene sadece 2 uzunla maç kotarmaya çalıştığımız komedisini doğrulamıyor mu? vitola, inci ve papova dışında uzun oyuncumuz yoktu. vitola ancak rotasyonda kullanılabilir kalitede çünkü uzun olsa bile sizelı değil. papova 5 oynayamaz kendi milli takımında bile oynatmıyorlar ki gitti zaten kendisi. inci de bırakın koşmayı yürüyemiyor. yenilmez armada'nın evlatları maç 30 sayı fark olduktan sonra oyuna girip süre alan değil ablaları birebir kapışırken onları soluklandırmak için süre alan gençler olmalı. zaten altyapımızdaki en büyük kriterimiz maljkovic'in (babası olsaydı keşke koçumuz) dilini konuşabilmek yani boşnakça diye bir dil yok, dünya o dilin adına sırpça diyor.

    velhasıl-ı kelam kadro yapılanması bir takımın her şeyidir, transfer de bunun en önemli parçasıdır. bunlar bu sene için belli olduğuna göre hazırlık maçları da iç açmadığına göre tahmini rakiplerimizin kadrolarına bir sonraki iletide inceleyerek bizim kıyas kabul edemeyeceğimiz gerçeğine dikkatinizi çekmek istiyorum.

    renkdaşlar öncelikle bizim kadromuz (yabancı sınırlamasını kıstas alarak);
    işıl-quigley-özge-dubljevic-petronyte: özge yetersiz ayşegül'ü de bildiğimiz maljkovic hayatta ilk olarak tercih etmez 3'te, 2'de de doğal olarak allie varken olmaz ha olması gereken ne tek gerçek gelişim gösteren ve sakatlanmazsa, hakkı yenmese formayı kapacak olan meltem oynamalı ama arkası yok onun da.

    avrupada ise geçen seneki maljkovic kabusuna göre şöyle kısa bir 5 çıkarır: işıl-epoupa-quigley-dubljevic-petronyte. peki bu arada biz chatilla'yı niye aldık?..

    bir de rakiplere bakalım, fenerbahçe (euroleague'de karşılaşamayız çarprazda ki üstelik ilk defa tarihimizde böylesi güzel bir grup çekmişken talihsizliğimiz son yılların en yetersiz kadrosuyla çıkıyoruz işıl ve quigley'e rağmen düşünün artık);
    mahalli: birsel-plum-dabovic-tilbe-vaughn//avrupa: plum-dabovic-powers-veramayenka-vaughn//rotasyon: pelin-ayşe-tuğçe

    beşiktaş: doğrusunu yaptı feneri eğlendirmektense madem bütçeleri yok kendilerini kullandırtmayıp gençlerle çıkacaklar parkeye.

    ydübgd; mahalli: vandersloot-mcbride-bahar (evet bahar'ı zafer hoca mutlaka 3 oynatır adamın orada bile kısaya tahammülü yok)-quanitra-wauters//avrupa: vandersloot-mcbride-lavender-quanitra-wauters//rotasyon: mestdagh-olcay-cansu-elin eldebrink-gökçe-ugo...korkutucu...

    botaşspor: frida eldebrink-gray-elif-papova-nevlin

    çukurova: deshields-iagupova-melis-sinem-larkin

    hatay: mitchell-hind-bahar-snytsina-paris (bu da oldukça korkunç bir roster)

    mersin: hartley-deniz-thomas-gajic-dolson (onlar mı euroleague kadrosu kurmuş yoksa biz mi eurocup kadrosu?)

    orman gençlik: thomas-campbell-simay-ivankovic-kulichova//rotasyon: shatori (yabancı sınırı olduğundan çoğunlukla ilk 5'e sonradan girecektir diye tahmin ediyorum)-damla-nihan

    agü; mahalli: nilay-tiffany-melis-page-tolo//avrupa: miljkovic-tiffany-marginean-page-tolo

    görünen köy: 5 veya 6'dan playoff'a kalıp yarı finalde elenmek. türkiye kupasında da hemen havlu atmak.
    renkdaşlar sırada euroleague'deki rakiplerimizi inceleyip yönetimimizin ne kadar büyük bir yanlış içinde olduğunu gözler önüne sermek niyetindeyim zira geçen sene ydübgd ile karşılaşana kadar kendimizi dev aynasında gördük ve sonu 1 yıllık toplama zengin şımarık bir takıma boyun eğmek oldu.
    renkdaşlar, euroleaguewomen'da grubumuzdaki üst tura çıkmak için bize rakip olan takımları incelerken halihazırdaki eleme oynayan takımları gözardı ettiğimi belirterek analizime başlıyorum.

    tango bourges: bir kere her şeyden önce koçları valeriegarnier. bourges basket kültürüne uygun yerli-yabancı seçimi yapmışlar ve çok iyi bir özkaynakları var. ilk 5 şöyle; ouvina-leedham-johannes-plouffe-tchatchouang ayrıca ligimizde sıkıntısını çektiğimiz hareketli ve yetenekli pivot sıkıntısına merhem altyapı oyuncusu charterau da kadroda.

    castorsbraine: baya bir kan kaybetti bize rakip olamaz ligimizde de istanbul üniversitesi neyse o muadilde ama yine de kadrosunda steinberga, jones gibi isimler var hatta ligimizin çok iyi profesyonellerinden malashenko'yu da transfer ettiler.

    usk: normalde ilk iki çıkacak takımlardan biri. çok da anlatmaya gerek yok ancak ne var ki bu sene baya bir kan kaybetti. petrovic gitti palau gitti dupree gitti kurtulduk çok şükür ama yine de kadro hala iyi. xargay-romero-elhotova-hanusova-bazoukou. diğer elhotova, tanıdık rezan ile hala derinler.

    kursk: hem grubun hem de euroleague'in favorisi son şampiyon apoletli. epiphanny'i kaybettiler ama bir başka rus zhedik'i, petrovic gibi bir devi takıma kazandırdılar. roster; cruz-petrovic-mccoughtry-vidmer-vadeeva. yedek kalanlar bile bizim değişilmezimiz olabilir, şöyle ki kirillova-ciak-zhedik...

    sopron: kuranın güzel yanlarından biri. tek gerçek enternasyonellerijelenamilovanovic. kulüp zaten geçen sene de kötüydü üstelik 11 oyuncu kaybettiler bu sezona girerken. dolayısıyla ekol sıfatına bile layık gözükmüyorlar. clarissa, page gibi olimpik isimleri, turner, ajdukovic, krnijic gibi yıldızlarını arayacaklar öyle altyapıdan oyuncu çıkarmakla olmaz o işler.

    lille: görece iyi ama bu seviyede yetersiz kalacaklar. bremont ile jovanovic ile ne oyun kurarsın ne de atış atarsın.

    görünen köy: lille ve sopron'u içeride dışarıda yenersek gruptan 3 çıkarız aksilik yaşarsak da 4 ama her türlü çıkarız. sonra karşıdan 3 çıkarsak kuvvetle muhtemel ya fener ile ya da bgd ile eşleşir ligde yenildiğimiz gibi yenilir gideriz. yok grupta maç trafiği yüzünden filan hata yapar da 4 çıkarsak ummc bize bu güzide branşın avrupa şampiyonu takımını kapattırmayı dahi gündeme getirebilir. maalesef durum bu renkdaşlar.

    renkdaşlar bu konu başlığındaki özetin özeti ve sezon sonu öngörüme göre sezon sonu kupadan elenmiş, cumhurbaşkanlığına kalifiye olamamış, ligde de playoffa son sıralaradan girip bir üst eşleşmede elenmiş aynı şekilde euroleague'de gruptan çıktıktan sonra hemen veda etmiş bir takımı önündeki kağıtta yazılanları okumak üzere açıklama yapacak olan topsakal'ın söyleyecekleri şu minvalde olacaktır;

    "çok iyi bir koçumuz var gerçi sözleşmesini uzatmıştık ama yine uzatalım diyoruz. bu sezon 1.5 milyonluk bütçemiz vardı. euroleague'de çeyrek final oynadık bu çok önemli bir başarı yerimizin euroleague olduğunu herkes gördü zaten seneye yine euroleague'de oynamaya hak kazandık. seneye bütçeyi 1 milyon euroya çekeceğiz. 500.000 euro bugün nereden baksan 1.5-2 trilyon bunu kulübümüze kazandırmış olacağız, kadromuzu daraltacağız hem zaten atatürk gençleri bize emanet etti çok önemli genç yeteneklerimiz var. bu arada menajer sayımızı da arttırıyoruz gözümüz aydın sportif-idari-takım menajerlerimiz yetmezmiş gibi asiste edeceğiz onları ve şubemizdeki yıllardır eksikliği hissedilen bu ihtiyacı da karşılamış olacağız hem zaten bunların genel bütçeye maliyeti yalnızca 300.000 ingiliz sterlini."

    peki bu sezon bu kadar kötü geçerse biz ne mi yapacağız; 2018-2019 sezonunda euroleague şampiyonluğuna oynayacak kadromuzun kurulmasını iple çekecek mevzubahis sezonun sonuna yetişecek olan thevenue'de abdi ipekçi atmosferi oluşturmayı umut edeceğiz zira dursun başkan yine seçilirse mayıs 2018 kongresinde kendisini istifa etmekle tehdit eden böylece tüzük gereği avanesiyle yönetim kurulunu düşürme niyetinde olan fenerli ekibi tasfiye edip yeni bir yönetim kurulu listesiyle seçime gidecektir renkdaşlar vakit ayırdığınız için de bilahare teşekkürler. aslolan yenilmez armada'nın tarih yazması kupa koleksiyonunu geliştirmesidir...
App Store'dan indirin Google Play'den alın