• 17
    takımda bu işi yapabilecek çok az oyuncu var. oyunu demlendirmemiz gereken anlarda sığınmamız gereken yegane yöntem de pas yapmak. tempoyu düşürmek. ama bizde öyle adamlar var ki bağlasan durmaz cinsten. tempo senin istemediğin noktadaysa topu bir al 2-3 saniye sakla sonra en uygun arkadaşına ver. bunu 4-5 kere yapsan zaten herkesi rahatlatmış oluyorsun. gerekirse yana geriye oyna, önemli değil. ki geçen sene yana geriye oynamaya kızmamızın sebebi bunu gol atmak mecburiyetinde olduğumuz anlarda yapmamızdı. yoksa oyunun hızı aleyhimizeyken çevir baba topu. o zaman kimse bir şey demez.

    dün şu herzeyi 1 kere yapamadık. yapmaya çalıştığımız anlarda da iş topu gomis'e şişirmekle bitti. gomis de sağ olsun topları ya tam kafasına ya tam ayağına istediği için tenis maçına döndü iş.

    bunu çözümü ne peki. dünkü maç özelinde selçuk diye bağırıyordu maç. ndiaye, belhanda hatta ilk yarıda feghouli topu ayağa hızlı oynayacağız diye o kadar basit top kayıpları yaptılar ki çoğu tehlikeye dönüştü. ama mesela selçuk olsa sahada, fernanado, mariano hatta serdar'la falan 2-3 al ver yapar beşiktaş'a atak devamlılığı şansı vermezdik. hoca olacak şahsın aklına bu ancak maç 2-0 olduktan sonra geldi. bir işe yaramadı tabi. asamoah pasör bir oyuncu mudur bilmiyorum. öyleyse asamoah'ı orta sahada kullanıp sol beke başka birini bakmak lazım. asamoah'da topla dengesiz biriyse orta sahaya savunma-hücum özellikleri dengeli, top saklayabilecek pas yüzdesi de yüksek birini bulmak lazım.

    geçen sene pas yapmaktan bayan bir takım vardı, bu sene pas özürlü bir takım var. şu kadro kurma olayını bir beceremedik gitti amk.

    (bkz: 2 aralık 2017 beşiktaş galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın