• 1094
    kendi illüzyonunu yaratarak kamuoyunu yönlendirme gayretindedir. 2017-2018 türkiye futbol sezonunda, galatasaray'ın beklenmeyen çıkışını absorbe ederek, güzel bir mekanizma geliştirmişler: galatasaray büyük maç kazanamıyor, küçük maçların büyük takımı...

    ezberlerinde olan oturmuş takım algısıyla beşiktaş'ı bu kategoride değerlendir(e)miyorlar. halbuki kamuoyunun hemfikir olduğu büyük takımlarla yapılan maçlara baktığımızda ezberlerini bozacak argümanı da görmüş oluyoruz.
    kimdir bu büyük takımlar?
    başakşehir, trabzonspor, fenerbahçe.

    derbi* öncesi bu üç takımla oynanan maçların sonuçlarına bakalım.
    beşiktaş-başakşehir*: 1-1.
    beşiktaş-trabzonspor*: 2-2.
    fenerbahçe-beşiktaş*: 2-1.

    ortak algının şampiyon gördüğü beşiktaş'ın büyük maç karnesi bu. evinde olan maçları kazanamamış, dışarıdakileri kaybetmiş. tıpkı bizim gibi. biz de evimizde fenerbahçe ile berabere kaldık*, dışarıdaki iki maçı kaybettik**.

    ama yaratılan durum bu değil. o nedenle bunun adı illüzyondur. elbette farklı bakış açıları geliştirilebilir. galatasaray'ın büyük maçlarda oynadığı oyunlar, diğer maçlardaki anlayıştan farklı olabilir. tudor büyük maçları yönetemiyor olabilir. bir takımdan 5 yemek bizim için olası da değildir, kabul. ancak; beşiktaş'ın puan kayıpları konsantrasyon eksikliğiyle, galatasarayınkiler de büyük maç kazanamama ile sabit değildir.

    algılarınızın ayarlarıyla oynamayınız. bu basın hep böyle fikri sabittir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın