• 24
    bir dingil yüzünden bir dünya kupası kaçırdı diye köpeklerin muhtelif uzuvlarına sokmaya gerek olmayan futboldur.
    şikeden sonra toparlanalı da çok oldu. şahsen 2018 dünya kupası rezilliğinden gerekli dersleri çıkartacaklarına ve daha iyi yerlere geleceklerine dair hiçbir endişem bulunmuyor.
    "şike italyan futbolunu bitirdi" tezi tamamen uydurmadır ve gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi yoktur; (bkz: #1477289)

    not: asamoah'ı bırakmayan juve'nin hep beraber ... ama yani komple ülke futbolunu da çöpe atmayın lan.
    sevinenler de hemen coşmasın.
    italyan futbolu bu; şike muhabbeti patladı, bitti dersin gider dünya kupasını alır, 40 yıldır kazanamayan -non vincete mai- inter gider şl kazanır gelir, juve zaten malumunuz.

    bir yenilenmeye ihtiyacı vardı. gönül isterdi ki dünya kupası'nda izleyebilelim; çünkü italya'da futbolla ilgilenen insan futboldan gerçekten anlar. bizim kahve dayıları gibi "la çıkar onu sok bunu" yapmazlar. italya'da bir defa bile bir restoranda bir kafede maç izlediyseniz ne demek istediğimi anlarsınız. bu kadar güzel bir ülkenin ve insanlarının dünya kupasında olmaması büyük bir kayıp. neyse ki yerine isveç var; o da ayrı mevzu :)

    şaka bir yana, yenilenmeye ihtiyaçları vardı dedik; bu elenme de vesile olacaktır. daha güzel günler göreceklerdir. çünkü spora ve sporcuya önem veren, olanak yaratan, suçu cezalandıran, kendi yağıyla kavrulmaya çalışan güzel bir ülkenin sürekli başarısız olması olanaksızdır. onu anca bizim gibi çomarizm ile yönetilen orta doğu ülkeleri başarır.

    düzenleme: yazım hatası düzeltildi (dünya kupası => dünya kupasında)
App Store'dan indirin Google Play'den alın