• 998
    kusura bakmayın ama 00.00 da entry giriyorum.

    kurduğu türkiye cumhuriyeti gün itibariyle 94 yaşına basmıştır. kendisini en derin duygularımla yad ediyorum. emanetine sahip çıkmadığımız için de üzülüyorum. hiç demeyen romantiklik yapma diye. gerçek böyle, koca cihan harbi'nde 7 düvelin üzerine çullandığı devletimizi o çetin şartlar altında, kısıtlı imkanlarıyla yeniden var etmiştir. onun bu kutlu mücadelesinde kanını döken her şehidimizi, çocuğunun üstündeki örtüyü mühimmatın üzerine örten her anayı, elinde ne varsa milli mücadeleye vermiş her vatandaşımızı, askerimize kaput diken her kadını hürmet ve rahmetle anıyorum.

    kendisi gerçekten çağının ötesinde bir kişi olduğunu o zaman göstermiştir ve de düşünceleriyle ne kadar ileri görüşlü olduğunu bugün bizlere göstermiştir. yaptığı devrimlerle harap durumdaki ülkeyi uçak üretebilecek konuma getirmiştir. lanet olsun ki hayatı çok kısa sürmüştür. bir 10 sene daha yaşasaydı belki de şu an hayranlıkla baktığımız batı ülkelerinden eksiğimiz olmayacaktı.

    şu an kendisine ve hatırasına hunharca hakaret edenler siz de bilin ki bu devran bir gün dönecek ve sizler yaptığınıza kalmayacaksınız. yüce türk adaletine hesap vereceksiniz.* sizlerin karakter yoksunu ve onursuz olmanız asla gazi hazretleri'nin şahsiyetine halel getiremeyecek. dünyaya gelen her vatandaşımız atatürk'ü kalbine yerleştirecek.

    eğer bu yazdıklarıma şekilcilik falan da diyorsanız diyecek bir şeyim yok. ne yapalım? ülkede ağzımızı açmaya korkuyoruz. burası da olmasa rahat rahat konuşamayacağız. atatürk ismi sistematik bir şekilde karalanıyorken sessiz mi kalalım? şimdi de diyeceksiniz e bunları yazdın da ne oldu? atatürk'e olan sevgi mi arttı yoksa ona nefret kusanlar mi yok oldu. valla benim elimden bu geliyor hacı abi, gücüm buna yetiyor.

    sözlerimi bitirirken bayramımızı kutluyorum. başta ulu önder gazi mustafa kemal atatürk olmak üzere cumhuriyetimizin bekası için bir katre bile emeği geçen herkesi minnet ile anıyorum. yaşasın tam bağımsız, laik türkiye cumhuriyeti!
App Store'dan indirin Google Play'den alın