• 28
    brezilya'daki en yaygın ilk 10 soyadı sırayla ve de çoğu latince kökenli olan bu portekizce isimlerin parantez içinde anlamları;

    1- silva (orman, ağaçlık yer)
    2- santos (azizler)
    3- sousa (portekiz'in kuzeyindeki sousa deresi sebebiyle asıl köken bir yer adıdır. kelimenin kendi anlamı ise "kayalar"dır)
    4- oliveira (zeytin ağacı)
    5- pereira (armut ağacı)
    6- lima (limit, sınır)
    7- carvalho (meşe ağacı)
    8- ferreira (demirci)
    9- rodrigues ("rodrigo'nun oğlu" anlamına gelen bu kelimede ismi geçen şahıs portekiz'in de içerisinde yer aldığı iber yarımadasının müslümanlar tarafından fethedilmesi öncesinde bölgeye hükmeden hristiyan vizigotların son kralı olması sebebiyle önemlidir. 712 yılında ölmüştür)
    10- almeida (portekiz'in kuzeyineki bir ilçe sebebiyle asıl köken bir yer adıdır. "ova, düzlük" anlamına gelen arapça kökenli bu kelime aslında bildiğiniz el-meydan'dır. iber yarımadasının müslümanlar tarafından yönetildiği zaman yörede ilk kez bu isimle bir kale kurulmuş olup sonrasında portekizce'ye de aynen geçmiştir)

    buradan hareketle, dünyanın bütün liglerinde zırt pırt karşımıza çıkan brezilyalı futbolcuların işkembeden bile sallasak tutturacağımız soyadlarının en azından ne anlama geldiklerini bilelim diye paylaşmak istedim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın