• 472
    maçın en önemli 3 aktörüyle ilgili yorumlarımı kendi başlıklarında paylaştım:

    - (bkz: cüneyt çakır/#2267246)
    - (bkz: younes belhanda/#2267258)
    - (bkz: igor tudor/#2267281)

    burada kalan isimler ve maçın geneli hakkında kısa kısa bazı yorumlarda bulunmak istiyorum:

    - öncelikle taraftarımız maalesef bugün yeterince iyi değildi. hakem ve rakip üzerinde yeterince baskı kuramadık. yapılan koreografi güzel olmasına karşın, 8 haftada rakiplerine 8 puan fark atmış bir takıma ayağa kalk demek anlamsız. sezon başında benimsediğimiz bu mottoyu tinercilerle oynayacağımız maçta geçmiş zaman kullanarak koreografiye dönüştürsek anlarım, ancak bu maç için yanlış bir mesaj olduğunu düşünüyorum.
    - maça mariano çok iyi başladı. maçın genelinde performansını görece beğendiğim oyuncular ndiaye, maicon, denayer ve gomis. ndiaye ilk haftaki maçtan beri en verimli maçını oynamış olabilir. tolga'nın da iyi bir maç çıkarmamasına karşın girdiğimiz pozisyonların hemen hemen hepsinin içinde olduğunu söylemek lazım.
    - derbilerden önce zaman zaman teknik direktörler rakibi şaşırtmak adına bazı ufak değişikliklere gidebilir, benim mantıklı bulduğum bir şey bu. ancak maç kadrosu ve diziliş bir gün önceden sızınca bu değişikliklerin anlamı pek kalmıyor, hatta siz ana planınızı bozduğunuz için dezavantajlı konuma düşüyorsunuz.
    - tudor'un maçın başındaki planında fernando alıştığımız bölgesinden daha öndeydi, onun oynadığı bölgede ise denayer vardı. burada amacın merkezde daha sağlam olmak, pres gücünü arttırmak olduğunu düşünüyorum. aslında ilk dakikalarda bazı pozisyonlar da bulduk ama bu oyun yapısının fernando'nun performansını ciddi anlamda aşağı çektiğini düşünüyorum. bunun dışında takım maalesef ilk yarıda stresli görünüyordu.
    - serdar'ın sakatlığından sonra lato'nun oyuna girmesi ve dörtlüye dönmemiz enteresan bir tercihti. açıkçası ahmet'in sezon başındaki felaket performanslarından sonra, neden ahmet'i alıp hafta boyunca hazırlandığımız a planına devam etmedik diyemiyorum. sezon boyunca defalarca oynadığımız dörtlü savunmaya dönmemiz normal ve doğru bir karardı. ancak oyuna giren ismin linnes değil lato olmasını adaletsiz ve yanlış buldum.
    - biz dörtlüye döndükten sonra fenerbahçe özellikle ilk yarının sonlarında fernando'ya pres yaparak rahat çıkmamıza izin vermedi. ayrıca savunmada kazandıkları toplarla zaman zaman kontra da yaptılar.
    - ikinci yarıya daha iyi başladık. belhanda'nın kırmızı kartı gelmese gol de bulabileceğimizi düşünüyorum. ama kırmızı karttan sonra mecburen beraberliğe razı olduk. bizim geri çekildiğimiz bu dakikalarda fenerbahçe'nin hiç pozisyon bulamaması bir artı.
    - tudor'un eren'i alıp gomis'i çıkarması kağıt üstünde mantıklı duran, ama yanlış bir hamleydi. gomis önde bekleyip rakip savunmayı geride kalmaya iten bir oyuncu. eren ise çok fazla geriye yardıma gelerek belki bireysel anlamda daha fazla savunma gayreti gösteriyor ve bu tip bir oyuncu 10 kişi kalmış bir takım için mantıklı görünebilir. ancak o geriye geldikçe rakip stoperler de daha rahat oyuna katılma imkanı buluyor. ayrıca önde oyuncu olmadığı için kazanılan toplarla hızlı çıkmak da imkansız hal alıyor. dolayısıyla bu değişiklik ve ahmet çalık'ın oyuna girmesiyle maalesef galibiyet şansımızı sıfırlamış olduk.
    10 kişi kaldığımız maçta beraberlik iyi sonuç, ancak her ne olursa olsun kazanmamız gereken bir maçtı. takım ve hoca umarım gereken dersleri çıkarır ve bu maçı haftaya 29 ekim 2017 trabzonspor galatasaray maçında telafi ederiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın